I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på klassiska chokladmuffins!
Dessa klassiska chokladmuffins är riktigt smaskiga! Grekisk yoghurt i smeten håller dem supersaftiga medan kakao och chokladbitar tillför en enorm portion god chokladsmak. Hur goda som helst!
Detta recept på klassiska chokladmuffins använder en hemlig, saftig ingrediens: grekisk yoghurt! Den hjälper verkligen till att behålla saftigheten.
Låt muffinsen svalna helt innan du lägger dem i en lufttät behållare. Försegla behållaren och förvara i rumstemperatur i cirka fyra dagar.
Receptet – Så gör du:
Klassiska chokladmuffins
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 125 g smör, rumstempererat
- 2 dl strösocker
- 2 st ägg
- 1,5 dl grekisk yoghurt
- 0,5 dl mjölk
- 3 dl vetemjöl
- 0,5 dl kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1 st liten nypa salt
- 1 tsk vaniljsocker
- 150 g hackad mörk choklad
Instruktioner
- Ställ fram smöret så det blir rumstempererat.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Vispa strösocker och smör ljust och pösigt. Kläck ned ett ägg åt gången och vispa till en jämn smet. Använd gärna en elvisp. Tillsätt yoghurt och mjölk och vispa vidare.
- I en separat skål, blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljpulver. Tillsätt sedan med äggblandningen och rör om till en smet.
- Tillsätt den finhackade chokladen till smeten.Ställ muffinsformar i en muffinsplåt eller på en bakplåt. Fyll formarna till två tredjedelar.
- Grädda i mitten av ugnen på 200°C i cirka 20 minuter. Ett spett i mitten av en muffins ska komma ut degfri.
- Färdigt! Ta ut ur ugnen och låt svalna några minuter.