Klarbärssaft – Recept

4.7/5 baserat på 7 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på klarbärssaft!

Klarbär liknar små körsbär, som är en sorts surkörsbär. Om ni har ett träd som ger klarbär, varför då inte göra en god klarbärssaft på bären? Jag smaksätter med lite vaniljsocker och tycker denna klarbärssaft blir riktigt god! Så här gör du!

Klarbär

Jag gillar denna klarbärssaft när man har som mest klarbär i trädgården. Det är en frisk och svalkande smak under sommarmånaderna som jag varmt rekommenderar.

Jag gillar inte att ha onödiga konserveringsmedel i min saft, så jag fryser in den klarbärssaft jag inte använder inom närtid.

Det är starkt rekommenderat att sterilisera flaskorna som man använder till sin saft. Här är en guide jag skrivit om hur man steriliserar burkar och flaskor!

Klarbärssaft

Receptet - Så gör du:

Klarbärssaft

4.7/5 baserat på 7 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Klarbär liknar små körsbär, som är en sorts surkörsbär. Jag smaksätter med lite vaniljsocker och tycker denna klarbärssaft blir riktigt god! Så här gör du!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 3 flaskor

Ingredienser
 

  • 1 kg klarbär
  • 6 dl vatten
  • 5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker

Instruktioner

  • Plocka rent och skölj rent klarbären i ett durkslag.
  • Lägg de rentvättade klarbären i en stor kastrull eller gryta. Tillsätt vattnet samt sockret och vaniljsockret.
  • Koka upp med ett lock på kastrullen eller grytan, och låt sedan saften sjuda på medelhög värme i cirka 15 minuter. Skumma av eventuellt skum som uppkommer med en sked eller slev.
  • Sila rent och häll upp klarbärssaften på steriliserade flaskor.
  • Njut av din klarbärssaft!
Måltid Drinkar
Kök Svenskt
Nyckelord Klarbärssaft

1 kommentar

  1. 5 stars
    Ljuvligt god och lättgjord klarbärssaft som smakar som den min mormor gjorde på 50-talet…Sommar!

    Till jul tar jag fram ur frysen och gör saftsås till ris á la Malta. Gott!

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar