Kladdkakemuffins utan ägg – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kladdkakemuffins utan ägg!

Detta är ett enkelt och ljuvligt recept på kladdkakemuffins som är helt äggfria.

Kladdkakemuffins är en riktig klassiker som alltid blir gott. Denna version som är helt fri från ägg blir riktigt bra, med härlig smak av choklad och god konsistens.

Dessa äggfria kladdkakemuffins blir kladdiga och lite sega. Jag gillar att se kladdkakemuffins som kladdkakor i miniformat, behändiga att äta och fantastiskt goda att servera till kaffet.

Kort sagt så älskar jag dessa dladdkakemuffins utan ägg och tycker de alltid är goda att göra när man vill ha något sött och gott med rik smak av choklad!

Ingredienser (16 kladdkakemmuffins)

  • 2,5 dl socker
  • 50 g margarin eller smör
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1 nypa salt
  • 1,5 dl mjölk

Instruktioner

  1. Ställ ugnen på 200°C.
  2. Vispa socker och smör/margarin tillsammans med en matsked mjölk. Vispa tills det blivit ljust och poröst.
  3. I en separat skål, blanda alla torra ingredienserna genom att röra om.
  4. Tillsätt mjölk gradvis medan de torra ingredienserna rörs om. Tillsätt sockerblandningen och vispa i cirka 2 minuter.
  5. Häll smeten i bakformar, exempelvis bakpapper ovanpå en ugnsplåt. Grädda sedan i mitten av ugnen i 12-15 minuter, beroende på hur kladdiga kladdkakemuffins som önskas.
  6. Njut av dina kladdkakemuffins utan ägg!
Kladdkakemuffins utan ägg

Kladdkakemuffins utan ägg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kladdkakemuffins utan ägg! Detta är ett enkelt och ljuvligt recept på kladdkakemuffins som är helt äggfria.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 25 minuter
Portioner 16 kladdkakemuffins

Ingredienser
  

  • 2,5 dl socker
  • 50 g margarin eller smör
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1 nypa salt
  • 1,5 dl mjölk

Instruktioner

  • Ställ ugnen på 200°C.
  • Vispa socker och smör/margarin tillsammans med en matsked mjölk. Vispa tills det blivit ljust och poröst.
  • I en separat skål, blanda alla torra ingredienserna genom att röra om.
  • Tillsätt mjölk gradvis medan de torra ingredienserna rörs om. Tillsätt sockerblandningen och vispa i cirka 2 minuter.
  • Häll smeten i bakformar, exempelvis bakpapper ovanpå en ugnsplåt. Grädda sedan i mitten av ugnen i 12-15 minuter, beroende på hur kladdiga kladdkakemuffins som önskas.
  • Njut av dina kladdkakemuffins utan ägg!
Keyword Kladdkakemuffins utan ägg

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning