I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kladdkakemuffins utan ägg!
Detta är ett enkelt och ljuvligt recept på kladdkakemuffins som är helt äggfria.
Kladdkakemuffins är en riktig klassiker som alltid blir gott. Denna version som är helt fri från ägg blir riktigt bra, med härlig smak av choklad och god konsistens.
Dessa äggfria kladdkakemuffins blir kladdiga och lite sega. Jag gillar att se kladdkakemuffins som kladdkakor i miniformat, behändiga att äta och fantastiskt goda att servera till kaffet.
Kort sagt så älskar jag dessa dladdkakemuffins utan ägg och tycker de alltid är goda att göra när man vill ha något sött och gott med rik smak av choklad!
Receptet – Så gör du:
Kladdkakemuffins utan ägg
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2,5 dl socker
- 50 g margarin eller smör
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 4 msk kakao
- 1 nypa salt
- 1,5 dl mjölk
Instruktioner
- Ställ ugnen på 200°C.
- Vispa socker och smör/margarin tillsammans med en matsked mjölk. Vispa tills det blivit ljust och poröst.
- I en separat skål, blanda alla torra ingredienserna genom att röra om.
- Tillsätt mjölk gradvis medan de torra ingredienserna rörs om. Tillsätt sockerblandningen och vispa i cirka 2 minuter.
- Häll smeten i bakformar, exempelvis bakpapper ovanpå en ugnsplåt. Grädda sedan i mitten av ugnen i 12-15 minuter, beroende på hur kladdiga kladdkakemuffins som önskas.
- Njut av dina kladdkakemuffins utan ägg!
Jätte goda 😋