Kladdkaka utan smör – Recept

4.8/5 baserat på 61 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kladdkaka utan smör!

Detta är ett riktigt enkelt recept på kladdkaka utan smör, där vi istället för smör använder rapsolja. Denna kladdkaka är perfekt när man inte kan eller vill använda smör. Fin konsistens och minst lika god smak!

Jag älskar denna kladdkaka utan smör och tycker den är riktigt härlig. Oavsett anledning till att man inte vill eller kan använda smör, så är detta mitt favoritrecept på smörfri kladdkaka, utan tvivel.

Det är inga avancerade ingredienser i denna kladdkaka och den går att göra riktigt fort.

Kort sagt så älskar jag denna kladdkaka utan smör och rekommenderar den verkligen. Så snabb och så enkel att göra! Receptet ger ungefär 10 bitar. Ha det så trevligt önskar jag er alla.

Kladdkaka utan smör

Receptet – Så gör du:

Kladdkaka utan smör

4.8/5 baserat på 61 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta är ett riktigt enkelt recept på kladdkaka utan smör, där vi istället för smör använder rapsolja. Denna kladdkaka är perfekt när man inte kan eller vill använda smör. Fin konsistens och minst lika god smak!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 1 kladdkaka

Ingredienser
 

  • 1 dl rapsolja
  • 2 st ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • Lite ströbröd och rapsolja till formen

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180 grader Celsius.
  • I en skål eller bunke, vispa ihop ägg tillsammans med rapsolja och strösocker.
  • Tillsätt övriga ingredienser och rör till en slät smet.
  • Smörj en form med olja och ströbröd, tillsätt sedan smeten.
  • Grädda kladdkakan i mitten av ugnen ca i 20-22 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den.
  • Njut av din kladdkaka utan smör! Sikta eventuellt lite florsocker över kladdkakan om du vill!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Kladdkaka utan smör

10 Kommentarer

  1. 5 stars
    Otroligt god, kommer aldrig baka med smör igen 😊

    Har gjort den flera gånger, har provat med rivet apelsinskal. Blev fantastiskt gott 😋😋😋

  2. 4 stars
    Den var god🤩 men jag hade inte vaniljsocker så inte jätte bra. 😅 men annars var det jättegott. men nästa gång blir det allt😅😊😀 4⭐️⭐️⭐️⭐️men 5 nästa gång 😅

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar