Kladdkaka utan smör – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kladdkaka utan smör!

Detta är ett riktigt enkelt recept på kladdkaka utan smör, där vi istället för smör använder rapsolja. Denna kladdkaka är perfekt när man inte kan eller vill använda smör. Fin konsistens och minst lika god smak!

Jag älskar denna kladdkaka utan smör och tycker den är riktigt härlig. Oavsett anledning till att man inte vill eller kan använda smör, så är detta mitt favoritrecept på smörfri kladdkaka, utan tvivel.

Det är inga avancerade ingredienser i denna kladdkaka och den går att göra riktigt fort.

Kort sagt så älskar jag denna kladdkaka utan smör och rekommenderar den verkligen. Så snabb och så enkel att göra!

Ingredienser

  • 1 dl rapsolja
  • 2 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • Lite ströbröd och rapsolja till formen

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader Celsius.
  2. I en skål eller bunke, vispa ihop ägg tillsammans med rapsolja och strösocker.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och rör till en slät smet.
  4. Smörj en form med olja och ströbröd, tillsätt sedan smeten.
  5. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen ca i 20-22 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den.
  6. Njut av din kladdkaka utan smör! Sikta eventuellt lite florsocker över kladdkakan om du vill!
Kladdkaka utan smör

Kladdkaka utan smör

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kladdkaka utan smör! Detta är ett riktigt enkelt recept på kladdkaka utan smör, där vi istället för smör använder rapsolja. Denna kladdkaka är perfekt när man inte kan eller vill använda smör. Fin konsistens och minst lika god smak!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 1 kladdkaka

Ingredienser
  

  • 1 dl rapsolja
  • 2 st ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • Lite ströbröd och rapsolja till formen

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180 grader Celsius.
  • I en skål eller bunke, vispa ihop ägg tillsammans med rapsolja och strösocker.
  • Tillsätt övriga ingredienser och rör till en slät smet.
  • Smörj en form med olja och ströbröd, tillsätt sedan smeten.
  • Grädda kladdkakan i mitten av ugnen ca i 20-22 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den.
  • Njut av din kladdkaka utan smör! Sikta eventuellt lite florsocker över kladdkakan om du vill!
Keyword Kladdkaka utan smör

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning