Kladdkaka utan kakao – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kladdkaka utan kakao!

Här är ett ljuvligt recept på kladdkaka utan kakao, där man istället för kakao smaksätter med härlig citron. Resultatet blir en kladdkaka som både smakar ljuvligt och som positivt förvånar alla som får smaka!

Kladdkaka är en typ av kaka vi alla känner igen. Det är en klassiker. Att därför göra en kladdkaka utan kakao som istället smakar citron gör det verkligen roligt och intressant, då det blir en rolig twist!

Detta är en kladdkaka där alla som har fått smaka också har bett om receptet. Den goda citronsmaken istället för kakao är verkligen uppfriskande. Denna kladdkaka utan kakao är inte heller svårare att göra än en vanlig kladdkaka.

Servera kakan i rumstemperatur om du gillar att den har en mjuk och kladdig kärna. Vaniljglass eller vispgrädde är ljuvligt till.

Jag gillar verkligen denna kladdkaka utan kakao och tycker absolut man borde prova den!

Ingredienser (8 bitar)

  • 3 ägg
  • 4,5 dl socker
  • 200 g smör
  • 1,5 dl citronsaft
  • rivet skal av 2 citroner
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl

Instruktioner

  1. Smält smöret och låt sedan svalna. 
  2. Vispa ägg och socker pösigt i en skål eller bunke.
  3. Blanda ner smöret tillsammans med övriga ingredienser och rör ihop ingredienserna fria från klumpar.
  4. Tillsätt smeten till en rund form (ca 24 cm i diameter) med bakplåtspapper i botten.
  5. Grädda kakan i mitten av ugnen i 180°C i ca. 35-40 min, beroende på hur kladdig du gillar kakan. Kakan ska ha fått färg i kanterna, men fortfarande vara mjuk och kladdig i mitten.
  6. Kyl kakan i formen innan du tar ut den och tar bort bakplåtspappret.
  7. Lägg upp kakan på ett tårtfat och sikta över lite florsocker.
  8. Njut av din kladdkaka utan kakao!

Vill du ha fler roliga, lite annorlunda recept på kladdkaka? Då kanske denna kokoskladdkaka, eller denna kladdkaka med frosting är något för dig!

Kladdkaka utan kakao

Kladdkaka utan kakao

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kladdkaka utan kakao! Här är ett ljuvligt recept på kladdkaka utan kakao, där man istället för kakao smaksätter med härlig citron. Resultatet blir en kladdkaka som både smakar ljuvligt och som positivt förvånar alla som får smaka!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 35 minuter
Total tid 45 minuter
Portioner 8 bitar

Ingredienser
  

  • 3 st ägg
  • 4,5 dl socker
  • 200 g smör
  • 1,5 dl citronsaft
  • rivet skal av 2 citroner
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl

Instruktioner

  • Smält smöret och låt sedan svalna. 
  • Vispa ägg och socker pösigt i en skål eller bunke.
  • Blanda ner smöret tillsammans med övriga ingredienser och rör ihop ingredienserna fria från klumpar.
  • Tillsätt smeten till en rund form (ca 24 cm i diameter) med bakplåtspapper i botten.
  • Grädda kakan i mitten av ugnen i 180°C i ca. 35-40 min, beroende på hur kladdig du gillar kakan. Kakan ska ha fått färg i kanterna, men fortfarande vara mjuk och kladdig i mitten.
  • Kyl kakan i formen innan du tar ut den och tar bort bakplåtspappret.
  • Lägg upp kakan på ett tårtfat och sikta över lite florsocker.
  • Njut av din kladdkaka utan kakao!
Keyword Kladdkaka utan kakao

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning