I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kladdkaka utan kakao!
Här är ett ljuvligt recept på kladdkaka utan kakao, där man istället för kakao smaksätter med härlig citron. Resultatet blir en kladdkaka som både smakar ljuvligt och som positivt förvånar alla som får smaka!
Kladdkaka är en typ av kaka vi alla känner igen. Det är en klassiker. Att därför göra en kladdkaka utan kakao som istället smakar citron gör det verkligen roligt och intressant, då det blir en rolig twist!
Detta är en kladdkaka där alla som har fått smaka också har bett om receptet. Den goda citronsmaken istället för kakao är verkligen uppfriskande. Denna kladdkaka utan kakao är inte heller svårare att göra än en vanlig kladdkaka.
Servera kakan i rumstemperatur om du gillar att den har en mjuk och kladdig kärna. Vaniljglass eller vispgrädde är ljuvligt till.
Jag gillar verkligen denna kladdkaka utan kakao och tycker absolut man borde prova den!
Receptet – Så gör du:
Kladdkaka utan kakao
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 3 st ägg
- 4,5 dl strösocker
- 200 g smör
- 1,5 dl citronsaft
- rivet skal av 2 citroner
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl vetemjöl
Instruktioner
- Smält smöret och låt sedan svalna.
- Vispa ägg och socker pösigt i en skål eller bunke.
- Blanda ner smöret tillsammans med övriga ingredienser och rör ihop ingredienserna fria från klumpar.
- Tillsätt smeten till en rund form (ca 24 cm i diameter) med bakplåtspapper i botten.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i 180°C i ca. 35-40 min, beroende på hur kladdig du gillar kakan. Kakan ska ha fått färg i kanterna, men fortfarande vara mjuk och kladdig i mitten.
- Kyl kakan i formen innan du tar ut den och tar bort bakplåtspappret.
- Lägg upp kakan på ett tårtfat och sikta över lite florsocker.
- Njut av din kladdkaka utan kakao!