Kladdkaka utan kakao – Recept

5/5 baserat på 5 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kladdkaka utan kakao!

Här är ett ljuvligt recept på kladdkaka utan kakao, där man istället för kakao smaksätter med härlig citron. Resultatet blir en kladdkaka som både smakar ljuvligt och som positivt förvånar alla som får smaka!

Kladdkaka är en typ av kaka vi alla känner igen. Det är en klassiker. Att därför göra en kladdkaka utan kakao som istället smakar citron gör det verkligen roligt och intressant, då det blir en rolig twist!

Detta är en kladdkaka där alla som har fått smaka också har bett om receptet. Den goda citronsmaken istället för kakao är verkligen uppfriskande. Denna kladdkaka utan kakao är inte heller svårare att göra än en vanlig kladdkaka.

Servera kakan i rumstemperatur om du gillar att den har en mjuk och kladdig kärna. Vaniljglass eller vispgrädde är ljuvligt till.

Jag gillar verkligen denna kladdkaka utan kakao och tycker absolut man borde prova den!

Kladdkaka utan kakao

Receptet – Så gör du:

Kladdkaka utan kakao

5/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är ett ljuvligt recept på kladdkaka utan kakao, där man istället för kakao smaksätter med härlig citron. Resultatet blir en kladdkaka som både smakar ljuvligt och som positivt förvånar alla som får smaka!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 35 minuter
Totalt 45 minuter
Portioner 8 bitar

Ingredienser
 

  • 3 st ägg
  • 4,5 dl strösocker
  • 200 g smör
  • 1,5 dl citronsaft
  • rivet skal av 2 citroner
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl

Instruktioner

  • Smält smöret och låt sedan svalna. 
  • Vispa ägg och socker pösigt i en skål eller bunke.
  • Blanda ner smöret tillsammans med övriga ingredienser och rör ihop ingredienserna fria från klumpar.
  • Tillsätt smeten till en rund form (ca 24 cm i diameter) med bakplåtspapper i botten.
  • Grädda kakan i mitten av ugnen i 180°C i ca. 35-40 min, beroende på hur kladdig du gillar kakan. Kakan ska ha fått färg i kanterna, men fortfarande vara mjuk och kladdig i mitten.
  • Kyl kakan i formen innan du tar ut den och tar bort bakplåtspappret.
  • Lägg upp kakan på ett tårtfat och sikta över lite florsocker.
  • Njut av din kladdkaka utan kakao!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Kladdkaka utan kakao

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar