Kladdkaka med glasyr – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på kladdkaka med glasyr!

Denna kladdkaka är oemotståndligt god på egen hand, och med denna ljuvliga glasyr så blir den ännu godare! Detta är mitt favoritrecept på kladdkaka med glasyr och jag tycker det har verkligen allt man kan önska.

Om man vill kan man tillsätta lite kaffe till glasyren för en liten ton av kaffesmak i glasyren. Jag tycker det är gott och passar bra med kladdkakans chokladrika smak, och dess sega, saftiga konsistens.

En kladdkaka med glasyr blir så mycket saftigare och glasyren ser alltid till att bidra med lite extra smak och piffa till kladdkakan.

Kort sagt så tycker jag denna kladdkaka med glasyr är riktigt god till fikat och att bjuda på, och den är enligt mig ett riktigt bra recept!

Servera gärna med vispgrädde eller glass, och varför inte lite härliga bär?

Ingredienser (10 bitar)

Kladdkakan

  • 100 g smör
  • 3,5 msk kakao
  • 3,25 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 liten nypa salt
  • 2 ägg

Glasyren

  • 50 g smör
  • 3 dl florsocker
  • 0,5 dl kakao
  • 1/2 kopp kaffe (valfritt)
  • 1 tsk vaniljsocker

Tillbehör och topping

  • 3 msk kokosflingor att toppa med
  • glass, vispgrädde, och härliga bär

Instruktioner

Kladdkakan

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Smöra och bröa en bakform med en diameter på cirka 24 centimeter, helst med avtagbar kant.
  3. Smält smöret i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen.
  4. I en bunke, blanda smöret med socker, vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Rör om så du får en blandad smet.
  5. Tillsätt äggen ett i taget och rör ännu en gång till en jämn smet.
  6. Bred ut smeten i din form och grädda i mitten av ugnen i ungefär 15 minuter på 180°C, eller någon minut mindre för mer kladdighet.
  7. Låt kladdkakan svalna och gå vidare till glasyren.

Glasyren

  1. Om du vill ha lite kaffesmak i glasyren, brygg en halv kopp kaffe. Detta är valfritt.
  2. Smält smöret till glasyren i en kastrull på spisen. Tillsätt florsockret, kakaon, kaffet (valfritt) och vaniljsocker. Blanda till en jämn smet. Ta bort från värmen och låt svalna en aning.
  3. Bred ut glasyren över kakan och strö över sedan kokosflingorna.
  4. Din kladdkaka med glasyr är redo att serveras! Servera gärna med vispgrädde, vaniljglass, eller varför inte lite härliga bär?
Kladdkaka med glasyr

Kladdkaka med glasyr

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på kladdkaka med glasyr! Denna kladdkaka är oemotståndligt god på egen hand, och med denna ljuvliga glasyr så blir den ännu godare! Detta är mitt favoritrecept på kladdkaka med glasyr och jag tycker det har verkligen allt man kan önska.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 25 minuter
Portioner 10 bitar

Ingredienser
  

Kladdkakan

  • 100 g smör
  • 3,5 msk kakao
  • 3,25 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 st liten nypa salt
  • 2 st ägg

Glasyren

  • 50 g smör
  • 3 dl florsocker
  • 0,5 dl kakao
  • 0,5 kopp kaffe (valfritt)
  • 1 tsk vaniljsocker

Tillbehör och topping

  • 3 msk kokosflingor att toppa med
  • glass, vispgrädde, och härliga bär

Instruktioner

Kladdkakan

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Smöra och bröa en bakform med en diameter på cirka 24 centimeter, helst med avtagbar kant.
  • Smält smöret i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen.
  • I en bunke, blanda smöret med socker, vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Rör om så du får en blandad smet.
  • Tillsätt äggen ett i taget och rör ännu en gång till en jämn smet.
  • Bred ut smeten i din form och grädda i mitten av ugnen i ungefär 15 minuter på 180°C, eller någon minut mindre för mer kladdighet.
  • Låt kladdkakan svalna och gå vidare till glasyren.

Glasyren

  • Om du vill ha lite kaffesmak i glasyren, brygg en halv kopp kaffe. Detta är valfritt.
  • Smält smöret till glasyren i en kastrull på spisen. Tillsätt florsockret, kakaon, kaffet (valfritt) och vaniljsocker. Blanda till en jämn smet. Ta bort från värmen och låt svalna en aning.
  • Bred ut glasyren över kakan och strö över sedan kokosflingorna.
  • Din kladdkaka med glasyr är redo att serveras! Servera gärna med vispgrädde, vaniljglass, eller varför inte lite härliga bär?
Keyword Kladdkaka med glasyr

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning