Kladdkaka med frosting – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kladdkaka med frosting!

Denna kladdkaka med frosting är rik på ljuvlig chokladsmak och har ett härligt täcke chokladfrosting som ger en härligt len konsistens. Perfekt till alla typer av fika och en favorit för alla som älskar choklad!

En kladdkaka är en riktig klassiker, så varför inte testa att göra den med en god frosting tänkte jag. Det blev faktiskt riktigt gott, då en kladdkaka med frosting blir ännu saftigare och godare i smaken.

Denna kladdkaka med frosting är perfekt till kaffe, thé, eller saft, helt enkelt en fikafavorit. Den håller flera dagar i kylen och kan även frysas för längre hållbarhet.

Denna kladdkaka med frosting påminner lite om franska chokladkakor, och den är riktigt enkel och snabb att göra.

Kort sagt så tycker jag absolut att denna kladdkaka är värd att göra. Den är ljuvligt god och imponerar på alla! Servera gärna med vaniljglass eller vispgrädde, och varför inte lite härliga bär?

Kladdkaka med frosting

Receptet – Så gör du:

Kladdkaka med frosting

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Denna kladdkaka med frosting är rik på ljuvlig chokladsmak och har ett härligt täcke chokladfrosting som ger en härligt len konsistens. Perfekt till alla typer av fika och en favorit för alla som älskar choklad!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 10 bitar

Ingredienser
 

Kladdkakan

  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 3,4 msk kakao
  • 2,5 dl strösocker
  • 1,25 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 st liten nypa salt

Frostingen

  • 75 g smör, rumstempererat
  • 100 g färskost (ex. Philadelphia original)
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl kakao

Instruktioner

Kladdkakan

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Smält smöret i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen.
  • Smöra och bröa en bakform med en diameter på cirka 22-24 centimeter, helst med avtagbar kant.
  • Vispa ägg och socker poröst, gärna med en elvisp.
  • I en bunke, blanda smöret med äggblandingen, såväl som med vetemjöl, kakao, vaniljsocker och en liten nypa salt. Blanda ingredienserna genom att röra om försiktigt, tills du har fått en blandad smet.
  • Bred ut smeten i formen, och grädda i mitten av ugnen i ungefär 15 minuter på 180°C, eller någon minut mindre för en mer kladdig kladdkaka. Under tiden, gå vidare till frostingen.
  • När kladdkakan är klar, ta ut och låt svalna.

Frostingen

  • I en bunke, vispa ihop alla ingredienser till frostingen, gärna med elvisp. Vispa till en slät, enhetlig frosting.
  • När kladdkakan har svalnat i rumstemperatur, bred frosting över kladdkakan.
  • Njut av din kladdkaka med frosting, gärna med vispgrädde eller vaniljglass, och härliga bär! Förvara rester i kylen eller i frysen.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Kladdkaka med frosting

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar