Kikärtsgryta med curry – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på kikärtsgryta med curry!

Denna hälsosamma veganska currykikärtsgryta med ris, tomater och kokosmjölk tar under en timme att laga, med i princip bara enkla ingredienser som hittas i de flesta skafferier!

Saknar du några av de mer ovanliga kryddorna, går det nog bra att hoppa över dem.

Det här var så enkelt och gott att göra. Vi serverade det över ris och det är enkelt att dubbla mängderna till ett större sällskap eller till fler portioner. Jättepraktisk gryta att förbereda som matlådor.

Kikärtsgryta med curry

Servera gärna din kikärtsgryta med curry direkt när den är klar, gärna toppad med färsk koriander och en skvätt färsk limejuice.

Rester kan förvaras i kylen i upp till 5 dagar eller frysas i upp till 2 månader.

I detta recept används kokosmjölk som kommer i en burk, alltså inte den kylda varianten!

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 msk olivolja
  • 2 lökar, fint skivade
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 400 g burk plommontomater
  • 400 ml burk kokosmjölk
  • 400 g burk kikärter, avrunna och sköljda
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk mald koriander
  • 2 stora tomater, uppskurna i fjärdedelar
  • ½ liten förpackning koriander, grovt hackad
  • kokt basmatiris, att servera

Instruktioner

  1. Hetta upp 1 msk olivolja i en stor panna och tillsätt 2 fint skivade lökar. Bryn tills lökarna mjuknat, ca 10 min.
  2. Tillsätt 2 pressade vitlöksklyftor, 1 tsk garam masala, 1 tsk gurkmeja och 1 tsk mald koriander och rör sedan om. Bryn i 1-2 minuter, häll sedan i en 400g burk plommontomater, bryt upp med en träslev och låt puttra i 10 minuter.
  3. Häll i en 400 ml burk kokosmjölk och krydda. Koka upp och låt sjuda i ytterligare 10-15 minuter tills såsen har tjocknat.
  4. Häll i en avrunnen och sköljd burk kikärter på 400 g och 2 stora tomater i fjärdedelar och värm upp. Strö över grovhackad koriander från ½ liten förpackning och servera med fluffigt ris.
Kikärtsgryta med curry

Kikärtsgryta med curry

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på kikärtsgryta med curry! Denna hälsosamma veganska currykikärtsgryta med ris, tomater och kokosmjölk tar under en timme att laga, med i princip bara enkla ingredienser som hittas i de flesta skafferier!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 45 minuter
Total tid 55 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 1 msk olivolja
  • 2 st lökar, fint skivade
  • 2 st vitlöksklyftor, krossade
  • 400 g burk plommontomater
  • 400 ml burk kokosmjölk
  • 400 g burk kikärter, avrunna och sköljda
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk mald koriander
  • 2 st stora tomater, uppskurna i fjärdedelar
  • ½ st liten förpackning koriander, grovt hackad
  • kokt basmatiris, att servera

Instruktioner

  • Hetta upp 1 msk olivolja i en stor panna och tillsätt 2 fint skivade lökar. Bryn tills lökarna mjuknat, ca 10 min.
  • Tillsätt 2 pressade vitlöksklyftor, 1 tsk garam masala, 1 tsk gurkmeja och 1 tsk mald koriander och rör sedan om. Bryn i 1-2 minuter, häll sedan i en 400g burk plommontomater, bryt upp med en träslev och låt puttra i 10 minuter.
  • Häll i en 400 ml burk kokosmjölk och krydda. Koka upp och låt sjuda i ytterligare 10-15 minuter tills såsen har tjocknat.
  • Häll i en avrunnen och sköljd burk kikärter på 400 g och 2 stora tomater i fjärdedelar och värm upp. Strö över grovhackad koriander från ½ liten förpackning och servera med fluffigt ris.
Keyword Kikärtsgryta med curry

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning