Kebabkrydda – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kebabkrydda!

Få till den där autentiska originalsmaken av turkisk kebab med denna enkla kebabkrydda! Krydda din färs, ditt lamm, nötkött, fisk eller kyckling med denna kebabkrydda innan du steker och grillar till perfektion.

Traditionellt serveras kebab med grillade grönsaker, såsom röd paprika, tomater och lök. Kebab kan också serveras i pitabröd eller naanbröd penslat med yoghurtsås. Det är också kebabkrydda man kan ha till hands för en snabb dipp, dressing eller till smakrika kryddade grönsaker.

Det krävs bara 6 ingredienser för att göra denna superenkla hemgjorda kebabkrydda. Du kan använda den till färs eller exempelvis till grillad kyckling eller fisk.

Om du har ingredienserna till denna kebabkrydda i redan mald form, blanda bara då direkt helt enkelt

Kort sagt så älskar jag detta recept på kebabkrydda och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på kebabkrydda enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (4 msk kebabkrydda, räcker till exempelvis 900 g färs)

  • 1 msk korianderfrön
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk hela svartpepparkorn
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 0,5 tsk kardemummafrön
  • 0,5 tsk gurkmeja

Instruktioner

  1. Använd en mortel eller kaffekvarn och mal alla ingredienser tillsammans tills ett fint pulver har bildats. Jag tycker att det är bra att skaka om kaffekvarnen, så att pulvren inte fastnar under bladen.
  2. Krydda och njut! Spara eventuella rester lufttätt.
Kebabkrydda

Kebabkrydda

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kebabkrydda! Få till den där autentiska originalsmaken av turkisk kebab med denna enkla kebabkrydda! Krydda din färs, ditt lamm, nötkött, fisk eller kyckling med denna kebabkrydda innan du steker och grillar en perfekt rätt.
Förberedelser 2 minuter
Tillagningstid 3 minuter
Total tid 5 minuter
Portioner 4 matskedar

Ingredienser
  

  • 1 msk korianderfrön
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk hela svartpepparkorn
  • 1 tsk kryddpeppar
  • ½ tsk kardemummafrön
  • ½ tsk gurkmeja

Instruktioner

  • Använd en mortel eller kaffekvarn och mal alla ingredienser tillsammans tills ett fint pulver har bildats. Jag tycker att det är bra att skaka om kaffekvarnen, så att pulvren inte fastnar under bladen.
  • Krydda och njut! Spara eventuella rester lufttätt.
Keyword Kebabkrydda

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning