I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kebabkrydda!
Få till den där autentiska originalsmaken av turkisk kebab med denna enkla kebabkrydda! Krydda din färs, ditt lamm, nötkött, fisk eller kyckling med denna kebabkrydda innan du steker och grillar till perfektion!
Traditionellt serveras denna typ av krydda med grillat kött eller grillade grönsaker, såsom röd paprika, tomater och lök. Sedan serveras maten gärna i pitabröd eller naanbröd penslat med yoghurtsås.
Detta är en kebabkrydda som man kan ha till hands för att krydda till en snabb dipp, dressing eller ge god smak till ugnsrostade eller grillade grönsaker!
Det krävs bara 6 ingredienser för att göra denna superenkla hemgjorda kebabkrydda. Du kan använda den till färs eller exempelvis till grillad kyckling eller fisk.
Om du har ingredienserna till denna kebabkrydda i redan mald form, blanda helt enkelt till kryddmixen och förvara i en lufttät kryddburk. Börja annars med att med att mala de ingredienser som ännu inte är i pulverform, exempelvis med en mortel eller kaffekvarn.
Receptet med angivna mått nedanför ger cirka 4 msk krydda, och räcker till cirka 900 g färs! Smaklig måltid!
Receptet – Så gör du:
Kebabkrydda
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetUtrustning
Ingredienser
- 1 msk korianderfrön
- 1 msk spiskummin
- 1 tsk hela svartpepparkorn
- 1 tsk kryddpeppar
- ½ tsk kardemummafrön
- ½ tsk gurkmeja
Instruktioner
- Använd en mortel eller kaffekvarn och mal alla ingredienser tillsammans tills ett fint pulver har bildats. Jag tycker att det är bra att skaka om kaffekvarnen, så att pulvren inte fastnar under bladen.
- Krydda och njut! Spara eventuella rester lufttätt.