Katrinplommonpuré – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på katrinplommonpuré!

Här är ett gott recept på katrinplommonpuré för barn, bebisar och vuxna. Katrinplommon är torkade plommon och anses av många vara en bra huskur för att lindra förstoppning hos spädbarn, småbarn och barn. Katrinplommon är också rika på fibrer, låg i natrium vilket gör näringsrik mat för spädbarn.

Detta är en smaskig barnmat som är rik på fiber och järn med behaglig sötma i smaken. När man tänker på katrinplommonpuré så är det oftast av en huvudsaklig anledning: förstoppning!

Katrinplommon är mindre allergisk till sin natur och kan därför inkluderas från barnets kost från 6 månader. Om ett barn inte gillar katrinplommonpuré kan en idé vara att testa med att inkludera den i gröt eller i flingor.

För oss vuxna så är en katrinplommonpuré ett gott tillskott i en smoothie!

Förvara eventuella rester i kylen i uppemot 3-5 dagar. Testa gärna det här bra receptet nedan på min bästa katrinplommonpuré!

Ingredienser (2 portioner katrinplommonpuré)

  • 10 katrinplommon
  • vatten efter behov

Instruktioner

  1. Blötlägg de torkade katrinplommonerna i varmt vatten i 30 minuter eller tills de är tillräckligt mjuka för att mosas.
  2. När katrinplommonen är mjuka, gör dem till en puré med hjälp av en mixer och en skvätt vatten. Tillsätt eventuellt mer vatten för att få till en bra konsistens.
  3. Njut av katrinplommonpurén!
Katrinplommonpuré

Katrinplommonpuré

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på katrinplommonpuré! Här är ett gott recept på katrinplommonpuré för barn, bebisar och vuxna. Katrinplommon är torkade plommon och anses av många vara en bra huskur för att lindra förstoppning hos spädbarn, småbarn och barn. Katrinplommon är också rika på fibrer, låg i natrium vilket gör näringsrik mat för spädbarn.
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

  • 10 st katrinplommon
  • vatten efter behov

Instruktioner

  • Blötlägg de torkade katrinplommonerna i varmt vatten i 30 minuter eller tills de är tillräckligt mjuka för att mosas.
  • När katrinplommonen är mjuka, gör dem till en puré med hjälp av en mixer och en skvätt vatten. Tillsätt eventuellt mer vatten för att få till en bra konsistens.
  • Njut av katrinplommonpurén!
Keyword Katrinplommonpuré

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning