I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kassler bombay.
Kassler bombay är en kasslergratäng som är inspirerad av smaker från Indien. Med curry och en härlig gräddsås så serveras denna kassler bombay med fördel tillsammans med ris (exempelvis basmatiris).
Jag tycker denna kassler bombay är riktigt trevlig att bjuda på samt tillaga när som helst i veckan.
Detta är en gratäng som alla i familjen gillar, och som har exotiska smaktoner!
Ingredienser (4-6 portioner)
- 600 g kassler, strimlad
- 1/2 purjolök, strimlad
- 1 st röd paprika, strimlad
- 1 burk ananasskivor
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 2,5 dl crème fraiche
- 1 msk curry
- 2 dl chilisås
- 2 dl jordnötter
Instruktioner
- Gör tunna strimlor av kasslern genom att skiva och strimla den. Strimla även purjolöken och paprikan.
- Förvärm ugnen till 225 grader.
- Låt ananasen rinna av och skär den sedan i små bitar.
- I din ugnsform, lägg ut kasslern och purjolöken, variera omvartannat. Placera sedan ut ananas och paprika över kasslern.
- I en skål, blanda curry grädde, creme fraiche och chilisås. Tillsätt ovanpå innehållet i ugnsformen.
- Strö till sist över jordnötterna i formen.
- Gratinera din kassler bombay i ugnen i cirka 40-45 minuter.

Kassler Bombay
Ingredienser
- 600 g kassler, strimlad
- ½ purjolök, strimlad
- 1 st röd paprika, strimlad
- 1 burk ananasskivor
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 2,5 dl crème fraiche
- 1 msk curry
- 2 dl chilisås
- 2 dl jordnötter
Instruktioner
- Gör tunna strimlor av kasslern genom att skiva och strimla den. Strimla även purjolöken och paprikan.
- Förvärm ugnen till 225 grader.
- Låt ananasen rinna av och skär den sedan i små bitar.
- I din ugnsform, lägg ut kasslern och purjolöken, variera omvartannat. Placera sedan ut ananas och paprika över kasslern.
- I en skål, blanda curry grädde, creme fraiche och chilisås. Tillsätt ovanpå innehållet i ugnsformen.
- Strö till sist över jordnötterna i formen.
- Gratinera din kassler bombay i ugnen i cirka 40-45 minuter.