I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kassler bombay.
Kassler bombay är en kasslergratäng som är inspirerad av smaker från Indien. Med curry och en härlig gräddsås så serveras denna kassler bombay med fördel tillsammans med ris (exempelvis basmatiris).
Kassler Bombay är en rätt som består av kassler, ett slags klassiskt fläskkött, som i en currybaserad sås med bland annat ananas och jordnötter gräddas i ugnen. Kassler Bombay är en populär rätt i Sverige och är en tagning på indisk mat.
Jag tycker denna kassler bombay är riktigt trevlig att bjuda på samt tillaga när som helst i veckan. Detta är en gratäng som alla i familjen gillar, och som har exotiska smaktoner!
Man blir lite chockad första gången över hur väl smakerna faktiskt passar väl ihop. Denna gratäng är faktiskt så pass god att man gärna vill ta två eller flera portioner. Servera gärna med just ris och en krispig grönsallad.
Denna rätt är dessutom magisk som matlåda kan jag intyga efter att ha testat. Smakerna liksom sätter sig bättre dagen efter nästan.
Jag hoppas ni ska tycka om denna Kassler Bombay lika mycket som jag gör. Här nedanför kommer receptet! Smaklig måltid!
Receptet – Så gör du:
Kassler Bombay
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 600 g kassler, strimlad
- ½ purjolök, strimlad
- 1 st röd paprika, strimlad
- 1 burk ananasskivor
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 2,5 dl crème fraiche
- 1 msk curry
- 2 dl chilisås
- 2 dl jordnötter
Instruktioner
- Gör tunna strimlor av kasslern genom att skiva och strimla den. Strimla även purjolöken och paprikan.
- Förvärm ugnen till 225 grader.
- Låt ananasen rinna av och skär den sedan i små bitar.
- I din ugnsform, lägg ut kasslern och purjolöken, variera omvartannat. Placera sedan ut ananas och paprika över kasslern.
- I en skål, blanda curry grädde, creme fraiche och chilisås. Tillsätt ovanpå innehållet i ugnsformen.
- Strö till sist över jordnötterna i formen.
- Gratinera din kassler bombay i ugnen i cirka 40-45 minuter.