Kärleksmums utan florsocker – Recept

I denna artikel ger jag ett riktigt bra recept på kärleksmums utan florsocker!

Gör enkelt detta goda recept på kärleksmums utan florsocker. En riktigt god kaka till fikat, när som helst under året!

Dessa kärleksmums är riktigt härliga och enkla att göra och en ruta av detta recept är något alla uppskattar till kaffet eller saften.

Jag älskar dessa kärleksmums utan florsocker och tycker de är riktigt värda att göra. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (1 plåt kärleksmums utan florsocker)

  • 150 g smör eller margarin
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl mjölk
  • 3 msk kakao
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker

Glasyr

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 msk strösocker
  • 2 tsk vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 dl kokosflingor

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Smörj och bröa en form med hög kant, 25×35 cm, eller lägg bakplåtspapper i formen.
  3. Smält smöret och låt svalna.
  4. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
  5. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker (de torra ingredienserna) i en skål.
  6. Tillsätt det smälta smöret, mjölken och de torra ingredienserna till äggsmeten och rör om.
  7. Bred ut smeten jämnt i formen.
  8. Grädda i mitten av ugnen på 225°C i ca 15 minuter.

Glasyr

  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Tillsätt vispgrädde, strösocker, vetemjöl och kakao.
  3. Låt puttra tills glasyren tjocknar under konstant omrörning, cirka 5 minuter.
  4. När kakan i ugnen är färdig, toppa med glasyren och lite kokosflingor.
  5. Skär upp i rutor och njut av din kärleksmums utan florsocker!
Kärleksmums utan florsocker

Kärleksmums utan florsocker

I denna artikel ger jag ett riktigt bra recept på kärleksmums utan florsocker! Gör enkelt detta goda recept på kärleksmums utan florsocker. En riktigt god kaka till fikat, när som helst under året!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 35 minuter
Portioner 1 plåt

Ingredienser
  

  • 150 g smör eller margarin
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl mjölk
  • 3 msk kakao
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker

Glasyr

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 msk strösocker
  • 2 tsk vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 dl kokosflingor

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Smörj och bröa en form med hög kant, 25×35 cm, eller lägg bakplåtspapper i formen.
  • Smält smöret och låt svalna.
  • Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
  • Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker (de torra ingredienserna) i en skål.
  • Tillsätt det smälta smöret, mjölken och de torra ingredienserna till äggsmeten och rör om.
  • Bred ut smeten jämnt i formen.
  • Grädda i mitten av ugnen på 225°C i ca 15 minuter.

Glasyr

  • Smält smöret i en kastrull.
  • Tillsätt vispgrädde, strösocker, vetemjöl och kakao.
  • Låt puttra tills glasyren tjocknar under konstant omrörning, cirka 5 minuter.
  • När kakan i ugnen är färdig, toppa med glasyren och lite kokosflingor.
  • Skär upp i rutor och njut av din kärleksmums utan florsocker!
Keyword Kärleksmums utan florsocker

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning