Kärleksmums utan florsocker – Recept

4.7/5 baserat på 11 betyg

I denna artikel ger jag ett riktigt bra recept på kärleksmums utan florsocker!

Gör enkelt detta goda recept på kärleksmums utan florsocker. En riktigt god kaka till fikat, när som helst under året!

Dessa kärleksmums är riktigt härliga och enkla att göra och en ruta av detta recept är något alla uppskattar till kaffet eller saften.

Jag älskar dessa kärleksmums utan florsocker och tycker de är riktigt värda att göra. Testa gärna receptet nedan!

Kärleksmums utan florsocker

Receptet – Så gör du:

Kärleksmums utan florsocker

4.7/5 baserat på 11 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Gör enkelt detta goda recept på kärleksmums utan florsocker. En riktigt god kaka till fikat, när som helst under året!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 1 plåt

Ingredienser
 

  • 150 g smör eller margarin
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl mjölk
  • 3 msk kakao
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker

Glasyr

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 msk strösocker
  • 2 tsk vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 dl kokosflingor

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Smörj och bröa en form med hög kant, 25×35 cm, eller lägg bakplåtspapper i formen.
  • Smält smöret och låt svalna.
  • Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
  • Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker (de torra ingredienserna) i en skål.
  • Tillsätt det smälta smöret, mjölken och de torra ingredienserna till äggsmeten och rör om.
  • Bred ut smeten jämnt i formen.
  • Grädda i mitten av ugnen på 225°C i ca 15 minuter.

Glasyr

  • Smält smöret i en kastrull.
  • Tillsätt vispgrädde, strösocker, vetemjöl och kakao.
  • Låt puttra tills glasyren tjocknar under konstant omrörning, cirka 5 minuter.
  • När kakan i ugnen är färdig, toppa med glasyren och lite kokosflingor.
  • Skär upp i rutor och njut av din kärleksmums utan florsocker!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Kärleksmums utan florsocker

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar