I denna artikel ger jag ett riktigt bra recept på kärleksmums utan florsocker!
Gör enkelt detta goda recept på kärleksmums utan florsocker. En riktigt god kaka till fikat, när som helst under året!
Dessa kärleksmums är riktigt härliga och enkla att göra och en ruta av detta recept är något alla uppskattar till kaffet eller saften.
Jag älskar dessa kärleksmums utan florsocker och tycker de är riktigt värda att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Kärleksmums utan florsocker
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 150 g smör eller margarin
- 4 dl vetemjöl
- 2 st ägg
- 3 dl strösocker
- 1,5 dl mjölk
- 3 msk kakao
- 1 msk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
Glasyr
- 100 g smör eller margarin
- 2 dl vispgrädde
- 4 msk strösocker
- 2 tsk vetemjöl
- 2 msk kakao
- 2 dl kokosflingor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C.
- Smörj och bröa en form med hög kant, 25×35 cm, eller lägg bakplåtspapper i formen.
- Smält smöret och låt svalna.
- Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
- Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker (de torra ingredienserna) i en skål.
- Tillsätt det smälta smöret, mjölken och de torra ingredienserna till äggsmeten och rör om.
- Bred ut smeten jämnt i formen.
- Grädda i mitten av ugnen på 225°C i ca 15 minuter.
Glasyr
- Smält smöret i en kastrull.
- Tillsätt vispgrädde, strösocker, vetemjöl och kakao.
- Låt puttra tills glasyren tjocknar under konstant omrörning, cirka 5 minuter.
- När kakan i ugnen är färdig, toppa med glasyren och lite kokosflingor.
- Skär upp i rutor och njut av din kärleksmums utan florsocker!