I denna artikel ger jag mitt bästa recept på härliga kanelstänger!
Kanelstänger är härliga smördegsskruvar doppade i kanel och strösocker. Riktigt lätt att göra och så himla gott!
Jag älskar dessa kanelstänger och tycker de är riktigt härliga att göra. Krispiga, spröda, med den perfekta kombinationen av kanel och socker.
Kanelstängerna är så himla värda att testa på och de är roliga och riktigt enkla att baka. Testa gärna receptet nedan!
Ingredienser (8 st kanelstänger)
- 450 g smördeg, köpt i butik
- 1,25 dl strösocker
- 2 tsk kanel
- 50 g osaltat smör, smält
Instruktioner
- Värm ugnen till 180°C. Rulla, tryck och sträck ut smördegen till en 20×25 cm rektangel.
- Börja längs kortkanten och skiva degen i åtta längder.
- Rör samman socker och kanel på ett bakplåtspapper på en tallrik. Pensla alla längder med smält smör och doppa i socker- och kanelblandningen. Vänd och pensla andra sidan, och doppa i blandningen igen. Vrid ändarna i motsatta riktningar och överför sedan till en smord eller bakplåtspappersklädd plåt. Låt vila i 10 minuter.
- Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.

Kanelstänger
Ingredienser
- 450 g smördeg, köpt i butik
- 1,25 dl strösocker
- 2 tsk kanel
- 50 g osaltat smör, smält
Instruktioner
- Värm ugnen till 180°C. Rulla, tryck och sträck ut smördegen till en 20×25 cm rektangel.
- Rör samman socker och kanel på ett bakplåtspapper på en tallrik. Pensla alla längder med smält smör och doppa i socker- och kanelblandningen. Vänd och pensla andra sidan, och doppa i blandningen igen. Vrid ändarna i motsatta riktningar och överför sedan till en smord eller bakplåtspappersklädd plåt. Låt vila i 10 minuter.
- Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.