I denna artikel ger jag mitt bästa recept på härliga kanelstänger!
Kanelstänger är härliga smördegsskruvar doppade i kanel och strösocker. Riktigt lätt att göra och så himla gott!
Jag älskar dessa kanelstänger och tycker de är riktigt härliga att göra. Krispiga, spröda, med den perfekta kombinationen av kanel och socker. Det bästa med dessa kanelstänger gjorda på smördeg är att de blir saftiga och krispiga och har en behaglig och söt smak.
Smördegen kan man köpa färdig i butiken och har en seg och krämig konsistens. När man sedan gör dessa kanelstänger av smördeg, så blir de saftiga och krispiga, eftersom smöret i degen smälter under tillagningen och ger en len och krämig konsistens.
Dessutom blir kanelstängerna söta eftersom de innehåller socker och kanel, som ger en behaglig och söt smak. Generellt sett är kanelstänger gjorda på smördeg ett utmärkt bakverk som passar bra till frukost, fika eller dessert och som ger en härlig och mättande smak.
Detta recept är så himla värdt att testa på och de är roliga och riktigt enkla att baka. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Kanelstänger
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 450 g smördeg, köpt i butik
- 1,25 dl strösocker
- 2 tsk kanel
- 50 g osaltat smör, smält
Instruktioner
- Värm ugnen till 180°C. Rulla, tryck och sträck ut smördegen till en 20×25 cm rektangel.
- Rör samman socker och kanel på ett bakplåtspapper på en tallrik. Pensla alla längder med smält smör och doppa i socker- och kanelblandningen. Vänd och pensla andra sidan, och doppa i blandningen igen. Vrid ändarna i motsatta riktningar och överför sedan till en smord eller bakplåtspappersklädd plåt. Låt vila i 10 minuter.
- Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.