Kall bearnaisesås – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på kall bearnaisesås!

Här är ett perfekt och enkelt recept på kall bearnaisesås som är perfekt till grill, ugnspotatis, med mera!

En god, kall bearnaisesås förgyller alltid måltiden, och är en riktig klassiker till grillat. Jag älskar den tillsammans med en bit kött eller grillade grönsaker, och den funkar även otroligt bra tillsammans med ugnsrostad potatis.

Kort sagt så älskar jag verkligen detta recept på kall bearnaisesås och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (kall bearnaisesås till 6 personer)

  • 150 g smör
  • 1,5 msk torkad dragon
  • 3 äggulor
  • 1,5 dl rapsolja
  • 1 msk vitvinäger
  • salt efter smak
  • vitpeppar efter smak

Instruktioner

  1. Smält smöret och ta genast av värmen. Låt svalna till rumstemperatur. Blanda dragon och vinäger i en separat skål och låt stå under tiden smöret smälter.
  2. Vispa äggulorna, gärna med elvisp. Tillsätt sedan rapsoljan och fortsätt vispa tills det tjocknar.
  3. Tillsätt smöret till äggulorna. Tillsätt även blandningen av dragon och vitvinäger.
  4. Krydda med salt och vitpeppar enligt smak och kyl lite i kylen innan servering.
  5. Njut av din kalla bearnaisesås!
Kall bearnaisesås

Kall bearnaisesås

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på kall bearnaisesås! Här är ett perfekt och enkelt recept på kall bearnaisesås som är perfekt till grill, ugnspotatis, med mera!
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 10 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

  • 150 g smör
  • 1,5 msk torkad dragon
  • 3 st äggulor
  • 1,5 dl rapsolja
  • 1 msk vitvinäger
  • salt efter smak
  • vitpeppar efter smak

Instruktioner

  • Smält smöret och ta genast av värmen. Låt svalna till rumstemperatur. Blanda dragon och vinäger i en separat skål och låt stå under tiden smöret smälter.
  • Vispa äggulorna, gärna med elvisp. Tillsätt sedan rapsoljan och fortsätt vispa tills det tjocknar.
  • Tillsätt smöret till äggulorna. Tillsätt även blandningen av dragon och vitvinäger.
  • Krydda med salt och vitpeppar enligt smak och kyl lite i kylen innan servering.
  • Njut av din kalla bearnaisesås!
Keyword Kall bea, Kall bearnaisesås

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning