Jordärtskocksmos – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på jordärtskocksmos.

Uppgradera ditt vanliga tillbehör med potatismos genom att göra kronärtskocksmos. Kronärtskockan ger smak men inte kalorier.

Låt dig inte avskräckas av kronärtskockans ganska ovanliga utseende! De är lätta att förbereda och har en underbart nötaktig smak som passar utmärkt med potatis

Ingredienser (6 portioner)

  • 500 g jordärtskockor, skalade och tärnade
  • 400 g potatis, skalad och tärnad
  • 3 msk halvfet crème fraîche
  • 2 msk hackad färsk persilja
  • Salt och nymalen svartpeppar

Instruktioner

  1. Lägg potatisen i en stor kastrull med tillräckligt med vatten för att täcka dem. Koka upp på hög värme och sänk sedan värmen till medel-låg. Täck med lock och låt sjuda tills det är mjukt, 15 till 20 minuter; dränera sedan vattnet. Kocka samtidigt kronärtskockorna i 15 minuter eller tills de är mjuka.
  2. Lägg avrunnen potatis i en bunke och mosa tills den är slät. Mosa även kronärtskockan Rör ner crème fraîche och kronärtskockspuré med potatisen tills allt har blandats väl. Smaka av med salt och peppar.
  3. Toppa med färsk persilja.
Jordärtskocksmos

Jordärtskocksmos

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på jordärtskocksmos.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

  • 500 g jordärtskockor, skalade och tärnade
  • 400 g potatis, skalad och tärnad
  • 3 msk halvfet crème fraîche
  • 2 msk hackad färsk persilja
  • Salt och nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Lägg potatisen i en stor kastrull med tillräckligt med vatten för att täcka dem. Koka upp på hög värme och sänk sedan värmen till medel-låg. Täck med lock och låt sjuda tills det är mjukt, 15 till 20 minuter; dränera sedan vattnet. Kocka samtidigt kronärtskockorna i 15 minuter eller tills de är mjuka.
  • Lägg avrunnen potatis i en bunke och mosa tills den är slät. Mosa även kronärtskockan Rör ner crème fraîche och kronärtskockspuré med potatisen tills allt har blandats väl. Smaka av med salt och peppar.
  • Toppa med färsk persilja.
Keyword Jordärtskocksmos

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning