I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på jordärtskocksmos.
Uppgradera från ditt vanliga potatismos genom att göra kronärtskocksmos. Kronärtskockan ger smak men är snål i kalorier!
Låt dig inte avskräckas av kronärtskockans ganska ovanliga utseende! De är lätta att förbereda och har en underbart nötaktig smak som passar utmärkt med potatis!
Receptet – Så gör du:
Jordärtskocksmos
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 500 g jordärtskockor, skalade och tärnade
- 400 g potatis, skalad och tärnad
- 3 msk halvfet crème fraîche
- 2 msk hackad färsk persilja
- salt och nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Lägg potatisen i en stor kastrull med tillräckligt med vatten för att täcka dem. Koka upp på hög värme och sänk sedan värmen till medel-låg. Täck med lock och låt sjuda tills det är mjukt, 15 till 20 minuter; dränera sedan vattnet. Kocka samtidigt kronärtskockorna i 15 minuter eller tills de är mjuka.
- Lägg avrunnen potatis i en bunke och mosa tills den är slät. Mosa även kronärtskockan Rör ner crème fraîche och kronärtskockspuré med potatisen tills allt har blandats väl. Smaka av med salt och peppar.
- Toppa gärna med färsk persilja och njut!