Italiensk pizzadeg – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på italiensk pizzadeg!

Detta recept på italiensk pizzadeg är riktigt nära italiensk hantverksliknande pizza, snabbt och enkelt därhemma! Den har den absolut bästa konsistensen och smaken enligt mig.

Vill man göra pizza i italiensk stil med en italisk pizzadeg så gillar jag verkligen detta recept. Det blir en fin krispig yta och perfekt saftig smak i pizzadegen som verkligen lyfter fram pizzans goda smaker.

Toppa denna italienska pizzadeg med dina favorittoppingar, och baka sedan i ugnen på hög värme till perfektion. Smaken tycker jag blir påminner om en pizza gjord i vedeldad ugn i Italien!

Kort sagt så älskar jag detta recept på italiensk pizzadeg och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på italiensk pizzadeg enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (3 st pizzor, 26 cm i diameter)

 • 8,5 dl (500 g) vetemjöl
 • 2 tsk torrjäst
 • 1 tsk salt
 • 3,5 dl varmt vatten
 • 1 msk olivolja

Instruktioner

 1. Kombinera mjölet, saltet och jästen i en skål, rör om för att kombinera. Tillsätt vattnet och olivoljan och rör om tills en deg bildas.
 2. Vänd ut degen på en mjölad yta. Knåda degen genom att trycka med handflatan och sedan omforma den till en boll. Fortsätt knåda i 8 minuter tills degen känns jämn och har en slät, elastisk form. Om degen är väldigt kladdig, tillsätt en liten mängd extra mjöl medan du knådar. Alternativt: sätt degkroken på en matberedare och starta mixern på medel-låg hastighet, låt sedan mixern knåda i 8 minuter.
 3. När knådningen är klar, dela degen i 3 lika stora bitar. Använd mjölade händer och forma försiktigt varje halva till en boll genom att vika degen under sig själv. Placera varje boll på en mjölad yta och dutta degen med lite olivolja för att hålla den saftig. Täck alla degbollar med en fuktig kökshandduk och låt dem jäsa tills de är dubbelt så stora, ca 45 minuter till 1 timme.
 4. Degen kan användas direkt för tillagning, men degen kan också placeras i förseglade behållare, tillräckligt stora för att degen ska fördubblas i storlek igen, och degen kan sedan förvaras i kylen i 2 till 3 dagar. Om du förvarar degen i kylen och sedan ska tillaga den, ta ut degen ur behållarna, lägg den på en lätt mjölad yta täckt med en kökshandduk och låt den nå rumstemperatur innan du går vidare.
 5. Värm ugnen till 260 grader Celsius.
 6. Pudra lätt en pizzasten eller bakplåt med bakplåtspapper med vetemjöl. Sträck ut varje degbit till en cirkel. När du har en 28-centimeters cirkel, forma till kanterna, toppa med din topping och grädda i mitten av ugnen på 260 grader Celsius. Gräddningstiden är cirka 6-10 minuter.
 7. Färdigt! Njut av din pizza med italiensk pizzadeg!
Italiensk pizzadeg

Italiensk pizzadeg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på italiensk pizzadeg! Detta recept på italiensk pizzadeg är riktigt nära italiensk hantverksliknande pizza, snabbt och enkelt därhemma! Den har den absolut bästa konsistensen och smaken enligt mig.
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 45 minuter
Total tid 1 t 15 minuter
Portioner 3 pizzor

Ingredienser
  

 • 8,5 dl (500 g) vetemjöl
 • 2 tsk torrjäst
 • 1 tsk salt
 • 3,5 dl varmt vatten
 • 1 msk olivolja

Instruktioner

 • Kombinera mjölet, saltet och jästen i en skål, rör om för att kombinera. Tillsätt vattnet och olivoljan och rör om tills en deg bildas.
 • Vänd ut degen på en mjölad yta. Knåda degen genom att trycka med handflatan och sedan omforma den till en boll. Fortsätt knåda i 8 minuter tills degen känns jämn och har en slät, elastisk form. Om degen är väldigt kladdig, tillsätt en liten mängd extra mjöl medan du knådar. Alternativt: sätt degkroken på en matberedare och starta mixern på medel-låg hastighet, låt sedan mixern knåda i 8 minuter.
 • När knådningen är klar, dela degen i 3 lika stora bitar. Använd mjölade händer och forma försiktigt varje halva till en boll genom att vika degen under sig själv. Placera varje boll på en mjölad yta och dutta degen med lite olivolja för att hålla den saftig. Täck alla degbollar med en fuktig kökshandduk och låt dem jäsa tills de är dubbelt så stora, ca 45 minuter till 1 timme.
 • Degen kan användas direkt för tillagning, men degen kan också placeras i förseglade behållare, tillräckligt stora för att degen ska fördubblas i storlek igen, och degen kan sedan förvaras i kylen i 2 till 3 dagar. Om du förvarar degen i kylen och sedan ska tillaga den, ta ut degen ur behållarna, lägg den på en lätt mjölad yta täckt med en kökshandduk och låt den nå rumstemperatur innan du går vidare.
 • Värm ugnen till 260 grader Celsius.
 • Pudra lätt en pizzasten eller bakplåt med bakplåtspapper med vetemjöl. Sträck ut varje degbit till en cirkel. När du har en 28-centimeters cirkel, forma till kanterna, toppa med din topping och grädda i mitten av ugnen på 260 grader Celsius. Gräddningstiden är cirka 6-10 minuter.
 • Färdigt! Njut av din pizza med italiensk pizzadeg!
Keyword Italiensk pizzadeg

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning