Inlagda körsbär – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på inlagda körsbär!

Inlagda körsbär är jättegott på ostbrickan och i alla möjliga kakor och glassdesserter. De är också goda till gröt, yoghurt, müsli och mycket annat! De görs enkelt och smidigt, och blir otroligt härliga!

Jag är helt förälskad i inlagda körsbär! Dessa inlagda körsbär till exempelvis efterrätter, kakor och ris à la Malta blir snabbt populära.

I receptet har jag angett måtten för två små burkar, men eftersom dessa inlagda körsbär är så goda så skulle jag rekommendera att dubbla receptet eller mer. Det går så snabbt och smidigt så!

En annan sak som jag vill rekommendera varmt är att sterilisera burkarna som används för att säkra en längre hållbarhet på de inlagda körsbären.

I övrigt så är allt med detta recept på inlagda körsbär är superenkelt att göra och jag hoppas att du gillar det!

Kort sagt så älskar jag detta recept på inlagda körsbär och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på inlagda körsbär enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (2 små burkar inlagda körsbär)

  • 400 g körsbär
  • 200 g syltsocker
  • saften och skalet av en ekologisk citron
  • ½ st vaniljstång
  • 2 dl vatten

Instruktioner

  1. Skölj alla dina körsbär noga, ta bort kärnorna, blad och stjälkar.
  2. Gör rent citronens skal och riv det.
  3. Lägg vatten, syltsocker, citronsaft, rivet citronskal och vaniljstång i en kastrull. Koka upp och låt puttra tills sockret har löst upp sig.
  4. Lägg alla urkärnade körsbär i vätskan och låt puttra i cirka 5-8 minuter, rör om då och då.
  5. Fördela körsbär och vätskan i en ren, steriliserad glasburk. Om du har överskott av körsbärsjuice kan du koka ner den för att göra en körsbärssirap eller gelé att förvara i kylen.
  6. Ställ de förseglade burkarna med inlagda körsbärs i kylen eller på en sval, mörk plats och låt burken stå oöppnad i minst 2 veckor, oöppnat håller burken i upp till 6 månader. Öppnad burk förvaras i kylen.
Inlagda körsbär

Inlagda körsbär

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på inlagda körsbär! Inlagda körsbär är jättegott på ostbrickan och i alla möjliga kakor och glassdesserter. De är också goda till gröt, yoghurt, müsli och mycket annat! De görs enkelt och smidigt, och blir otroligt härliga!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 20 minuter
Portioner 2 burkar

Ingredienser
  

  • 400 g körsbär
  • 200 g syltsocker
  • saften och skalet av en ekologisk citron
  • ½ st vaniljstång
  • 2 dl vatten

Instruktioner

  • Skölj alla dina körsbär noga, ta bort kärnorna, blad och stjälkar.
  • Gör rent citronens skal och riv det.
  • Lägg vatten, syltsocker, citronsaft, rivet citronskal och vaniljstång i en kastrull. Koka upp och låt puttra tills sockret har löst upp sig.
  • Lägg alla urkärnade körsbär i vätskan och låt puttra i cirka 5-8 minuter, rör om då och då.
  • Fördela körsbär och vätskan i en ren, steriliserad glasburk. Om du har överskott av körsbärsjuice kan du koka ner den för att göra en körsbärssirap eller gelé att förvara i kylen.
  • Ställ de förseglade burkarna med inlagda körsbärs i kylen eller på en sval, mörk plats och låt burken stå oöppnad i minst 2 veckor, oöppnat håller burken i upp till 6 månader. Öppnad burk förvaras i kylen.
Keyword Inlagda körsbär

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning