Inlagd västeråsgurka – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på inlagd västeråsgurka!

Gör härligt sötsur och knaprig inlagd västeråsgurka med detta klassiska, tidlösa recept! Gott, snabbt, enkelt, och roligt!

Västeråsgurkor är riktigt värda att ta vara på genom att göra inlagd västeråsgurka. Det är riktigt gott att ha dessa inlagda västeråsgurkor till hands till många klassiska rätter, och den inlagda västeråsgurkan förhöjer smakupplevelsen.

Hållbarheten på dessa inlagda västeråsgurkor är 6-12 månader. Sterilisera burkarna för att säkerställa bästa möjliga hållbarhet, och förvara en öppnad burk i kylen.

Detta recept har jag skrivit för ett kilogram västeråsgurkor, och det motsvarar ungefär 10 st, men anpassa det gärna till den mängd som du vill göra!

Kort sagt så älskar jag detta recept på inlagd västeråsgurka och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (1 sats inlagd västeråsgurka)

  • 1 kg västeråsgurkor
  • 3 st dillkronor
  • 1 bit pepparrot (ca 25 g)
  • 3 msk gula senapsfrön
  • 2,5 dl vatten
  • 4,5 dl strösocker
  • 2,5 dl ättikssprit (12%)
  • 1 dl salt

Instruktioner

  1. Tvätta gurkorna mycket noga, och skiva sedan upp i tunna skivor.
  2. I rena burkar, ha omvartannat ned gurkorskivor, dillkronor, pepparrot och senapsfrön, så det blir en blandning.
  3. Koka ihop vatten, ättika, strösocker och salt i cirka 10 minuter, eller tills att sockret och salt löst upp sig helt.
  4. Tillsätt lagen till burkarna (behöver inte täcka alla gurkskivor).
  5. Förvara mörkt och svalt, efter en vecka är den redo att ätas, njut!
Inlagd västeråsgurka

Inlagd västeråsgurka

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på inlagd västeråsgurka! Gör härligt sötsur och knaprig inlagd västeråsgurka med detta klassiska, tidlösa recept! Gott, snabbt, enkelt, och roligt!
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 35 minuter
Portioner 1 sats

Ingredienser
  

  • 1 kg västeråsgurkor
  • 3 st dillkronor
  • 1 bit pepparrot (ca 25 g)
  • 3 msk gula senapsfrön
  • 2,5 dl vatten
  • 4,5 dl strösocker
  • 2,5 dl ättikssprit (12%)
  • 1 dl salt

Instruktioner

  • Tvätta gurkorna mycket noga, och skiva sedan upp i tunna skivor.
  • I rena burkar, ha omvartannat ned gurkorskivor, dillkronor, pepparrot och senapsfrön, så det blir en blandning.
  • Koka ihop vatten, ättika, strösocker och salt i cirka 10 minuter, eller tills att sockret och salt löst upp sig helt.
  • Tillsätt lagen till burkarna (behöver inte täcka alla gurkskivor).
  • Förvara mörkt och svalt, efter en vecka är den redo att ätas, njut!
Keyword Inlagd västeråsgurka

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning