Inlagd jalapeno – Recept

I denna artikel delar jag med mig av vad jag tycker är det bästa sättet att göra inlagd jalapeno. Detta recept är så enkelt och gott!

Jag odlade dessa jalapenos (jalapeños), plockade dem och lade in dem med hjälp av mitt recept nedan! Resultatet blir riktigt bra!

inlagd jalapeño

Detta recept fick jag tips på av min kompis som hade gjort och verkligen bemästrat konsten av inlagda jalapeno.

Jag älskar den lilla hettan av jalapeno i många olika typer av mat.

Det fina med detta recept är att håller länge i kylen (2 månader), och att det går att anpassa efter huruvida man vill ha mycket eller bara lite hetta. Hur man anger jag givetvis i receptet.

inlagd jalapeno

Jag tycker det blir väldigt fint och gott kort sagt. Här är receptet!

Ingredienser (1 glasburk)

  • 2,5 dl vatten
  • 2,5 dl vinäger
  • 3 msk socker (tillsätt mer för mindre hetta)
  • 1 msk salt
  • 4 krossade/skivade vitlöksklyftor
  • 12 skivade jalapeños

Instruktioner

  1. Koka upp alla ingredienser utom jalapeños. När det kokar, ta bort från värmen och häll i jalapeños.
  2. Låt kastrullen stå utan värmen påslagen, men med locket på, i 10 minuter, rör om 1-2 gånger.
  3. Ta bort jalapeñosen från vätskan och lägg dem i en burk, fyll sedan på burken med återstående vätska.
  4. Förslut burken med lock och ställ in i kylen.
  5. De går bra att äta inom 6 timmar och håller i över två månader i kylen.
  6. Njut!
Inlagd jalapeno

Inlagd jalapeno

I denna artikel delar jag med mig av vad jag tycker är det bästa sättet att göra inlagd jalapeno. Detta recept är så enkelt och gott!
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 15 minuter
Portioner 1 burk

Utrustning

  • glasburk med lock

Ingredienser
  

  • 2,5 dl vatten
  • 2,5 dl vitvinäger
  • 3 msk socker (tillsätt mer för mindre hetta)
  • 1 msk salt
  • 4 st krossade/skivade vitlöksklyftor
  • 12 st skivade jalapeños

Instruktioner

  • Koka upp alla ingredienser utom jalapeños. När det kokar, ta bort från värmen och häll i jalapeños.
  • Låt kastrullen stå utan värme med locket på i 10 minuter, rör om 1-2 gånger.
  • Ta bort jalapeñosen från vätskan och lägg dem i en burk, fyll sedan på burken med återstående vätska.
  • Förslut burken med lock och ställ in i kylen.
  • De går bra att äta inom 6 timmar och håller i över två månader i kylen.
  • Njut!
Keyword inlagd jalapeno

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning