Inlagd jalapeno – Recept

4.8/5 baserat på 11 betyg

I denna artikel delar jag med mig av vad jag tycker är det bästa sättet att göra inlagd jalapeno. Detta recept är så enkelt och gott!

Jag odlade dessa jalapenos (jalapeños), plockade dem och lade in dem med hjälp av mitt recept nedan! Resultatet blir riktigt bra!

Detta recept fick jag tips på av min kompis som hade gjort och verkligen bemästrat konsten av inlagda jalapeno.

Jag älskar den lilla hettan av jalapeno i många olika typer av mat.

Det fina med detta recept är att håller länge i kylen (2 månader), och att det går att anpassa efter huruvida man vill ha mycket eller bara lite hetta. Hur man anpassar detta anger jag givetvis i receptet här nedanför!

inlagd jalapeno

Jag tycker det blir väldigt fint och gott kort sagt. Här är receptet!

Inlagd jalapeno

Receptet – Så gör du:

Inlagd jalapeno

4.8/5 baserat på 11 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta tycker jag är det bästa sättet att göra inlagd jalapeno. Detta recept är så enkelt och gott!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 1 burk

Utrustning

  • glasburk med lock

Ingredienser
 

  • 2,5 dl vatten
  • 2,5 dl vitvinäger
  • 3 msk socker (tillsätt mer för mindre hetta)
  • 1 msk salt
  • 4 st krossade/skivade vitlöksklyftor
  • 12 st skivade jalapeños

Instruktioner

  • Koka upp alla ingredienser utom jalapeños. När det kokar, ta bort från värmen och häll i jalapeños.
  • Låt kastrullen stå utan värme med locket på i 10 minuter, rör om 1-2 gånger.
  • Ta bort jalapeñosen från vätskan och lägg dem i en burk, fyll sedan på burken med återstående vätska.
  • Förslut burken med lock och ställ in i kylen.
  • De går bra att äta inom 6 timmar och håller i över två månader i kylen.
  • Njut!
Måltid Tilltugg
Kök Mexikanskt
Nyckelord inlagd jalapeno

3 Kommentarer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar