I denna artikel delar jag med mig av vad jag tycker är det bästa sättet att göra inlagd jalapeno. Detta recept är så enkelt och gott!
Jag odlade dessa jalapenos (jalapeños), plockade dem och lade in dem med hjälp av mitt recept nedan! Resultatet blir riktigt bra!
Detta recept fick jag tips på av min kompis som hade gjort och verkligen bemästrat konsten av inlagda jalapeno.
Jag älskar den lilla hettan av jalapeno i många olika typer av mat.
Det fina med detta recept är att håller länge i kylen (2 månader), och att det går att anpassa efter huruvida man vill ha mycket eller bara lite hetta. Hur man anpassar detta anger jag givetvis i receptet här nedanför!
Jag tycker det blir väldigt fint och gott kort sagt. Här är receptet!
Receptet – Så gör du:
Inlagd jalapeno
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetUtrustning
Ingredienser
- 2,5 dl vatten
- 2,5 dl vitvinäger
- 3 msk socker (tillsätt mer för mindre hetta)
- 1 msk salt
- 4 st krossade/skivade vitlöksklyftor
- 12 st skivade jalapeños
Instruktioner
- Koka upp alla ingredienser utom jalapeños. När det kokar, ta bort från värmen och häll i jalapeños.
- Låt kastrullen stå utan värme med locket på i 10 minuter, rör om 1-2 gånger.
- Ta bort jalapeñosen från vätskan och lägg dem i en burk, fyll sedan på burken med återstående vätska.
- Förslut burken med lock och ställ in i kylen.
- De går bra att äta inom 6 timmar och håller i över två månader i kylen.
- Njut!
Kör på detta recept varje år, bästa! Supergott och håller bra länge i kylen!
Tog 1,5 dl vatten och 1,5 dl av vinäger. Blev lagom. 25 hemodlade jalapenos.
Goda, men tog 25 jalapenos och 1,5 dl vatten+1,5 dl vinäger. Det blev lagom.
Fantastiskt!
Mina har hållit i ett helt år, jättenöjd med detta receptet!