Inlagd chili – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på inlagd chili!

Denna otroligt goda inlagda chili kan bidra med hetta till vilken rätt som helst. Perfekt lätt knaprig i konsistensen och ljuvlig till exempelvis fredagstacosen!

Det är så enkelt att göra inlagd chili, med sin egenodlade chili men även med butiksköpt. Det blir en riktigt bra konsistens och det är så enkelt och smidigt att göra. Helt klart värt att göra!

Inga mer tråkiga fefferoni från butiken. Denna enkla inlagd chili är både mycket mer spännande i smaken och finare i konsistensen. Dessutom roligt att ge bort i present till någon man gillar!

Allt med detta recept på picklade rödbetor är superenkelt och går snabbt att göra, och jag hoppas att du gillar det!

Receptet ger 1 normalstor burk, men multiplicera gärna receptet och gör flera burkar!

Oöppnade burkar av inlagd chili kan hålla i över ett år, men längre hållbarhet och bra smak länge, tänk på att rengöra burken genom att sterilisera rent den. Här är vår guide för hur man steriliserar burkar!

Kort sagt så älskar jag detta recept på picklade rödbetor och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på picklade rödbetor enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (1 burk inlagd chili)

  • 250 g chilifrukter
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 2 dl vatten
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk salt

Instruktioner

  1. Skölj av chilifrukterna och hacka upp dem i små ringar.
  2. Tillsätt alla ingredienser, inklusive de hackade chilifrukterna, till en kastrull. Låt koka upp på spisen. Låt koka i 4 minuter.
  3. Ta bort från värmen och låt svalna. Häll sedan upp i en eller flera rena burkar. Försegla burkarna och förvara i kylen.
  4. Färdigt! Din inlagda chili är god att börja ätas direkt, men man kan också låta den stå i kylen i något dygn först!
Inlagd chili

Inlagd chili

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på inlagd chili! Denna otroligt goda inlagda chili kan bidra med hetta till vilken rätt som helst. Perfekt lätt knaprig i konsistensen och ljuvlig till exempelvis fredagstacosen!
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 15 minuter
Portioner 1 burk

Ingredienser
  

  • 250 g chilifrukter
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 2 dl vatten
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk salt

Instruktioner

  • Skölj av chilifrukterna och hacka upp dem i små ringar.
  • Tillsätt alla ingredienser, inklusive de hackade chilifrukterna, till en kastrull. Låt koka upp på spisen. Låt koka i 4 minuter.
  • Ta bort från värmen och låt svalna. Häll sedan upp i en eller flera rena burkar. Försegla burkarna och förvara i kylen.
  • Färdigt! Din inlagda chili är god att börja ätas direkt, men man kan också låta den stå i kylen i något dygn först!
Keyword Inlagd chili

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning