I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på inlagd chili!
Denna otroligt goda inlagda chili kan bidra med hetta till vilken rätt som helst. Perfekt lätt knaprig i konsistensen och ljuvlig till exempelvis fredagstacosen!
Det är så enkelt att göra inlagd chili, med sin egenodlade chili men även med butiksköpt. Det blir en riktigt bra konsistens och det är så enkelt och smidigt att göra. Helt klart värt att göra!
Inga mer tråkiga fefferoni från butiken. Denna enkla inlagd chili är både mycket mer spännande i smaken och finare i konsistensen. Dessutom roligt att ge bort i present till någon man gillar!
Receptet ger 1 normalstor burk, men multiplicera gärna receptet och gör flera burkar!
Oöppnade burkar av inlagd chili kan hålla i över ett år, men längre hållbarhet och bra smak länge, tänk på att rengöra burken genom att sterilisera rent den. Här är vår guide för hur man steriliserar burkar!
Kort sagt så älskar jag detta recept på inlagd chili och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Inlagd chili
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 250 g chilifrukter
- 2 dl äppelcidervinäger
- 2 dl vatten
- 2 msk strösocker
- 1 tsk salt
Instruktioner
- Skölj av chilifrukterna och hacka upp dem i små ringar.
- Tillsätt alla ingredienser, inklusive de hackade chilifrukterna, till en kastrull. Låt koka upp på spisen. Låt koka i 4 minuter.
- Ta bort från värmen och låt svalna. Häll sedan upp i en eller flera rena burkar. Försegla burkarna och förvara i kylen.
- Färdigt! Din inlagda chili är god att börja ätas direkt, men man kan också låta den stå i kylen i något dygn först!