Honungskakor – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på honungskakor!

Letar du efter en snabb sötsak med honung som naturligt sötningsmedel? Prova dessa honungskakor med jordnötssmör. Honung är en riktigt god ingrediens i kakor som verkligen kommer till sin rätt i dessa goda honungskakor.

Om du älskar kakor som vi gör, så kanske du redan har smakat den otroligt goda smaken hos honungskakor med jordnötssmör. Det är kakor som verkligen är goda och som snabbt blir favoriter till fikat!

Honung är socker, men det skiljer sig från strösocker. Förutom den goda sötman som vi alla känner till, fungerar honung som en ingrediens som gör kakorna saftiga. Perfekt för dessa honungskakor, som görs på en enda plåt, vilket ger cirka 25 st kakor!

Honungskakor

Receptet – Så gör du:

Honungskakor

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Letar du efter en snabb sötsak med honung som naturligt sötningsmedel? Prova dessa honungskakor med jordnötssmör. Honung är en riktigt god ingrediens i kakor som verkligen kommer till sin rätt i dessa goda honungskakor.
Förberedelser 20 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 25 kakor

Ingredienser
 

  • 2,5 dl honung
  • 2,5 dl jordnötssmör
  • 5 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 st ägg
  • 1 tsk vaniljextrakt

Instruktioner

  • Värm ugnen till 180°C och förbered en bakplåt med bakplåtspapper.
  • Blanda jordnötssmör och honung väl. När det är väl blandat, tillsätt ägg och vaniljextrakt och rör om.
  • Kombinera bakpulver och salt med mjölet i en separat skål.
  • Tillsätt mjölblandningen till jordnötssmöret och honungsblandningen, tillsätt lite i taget tills det är väl blandat och en deg bildats.
  • Forma degen till bollar som placeras ut på bakplåten. Använd en gaffel för att försiktigt trycka ner bollarna och ge dem de karakteristiska strecken.
  • Grädda i 10-11 minuter i mitten av den förvärmda ugnen tills kakorna börjar bli gyllenbruna.
  • Ta ut ur ugnen, låt vila på plåten i 1 minut och svalna sedan på galler.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Honungskakor

1 kommentar

  1. 5 stars
    Jag bakade dessa med honung från Gotland (Östmoe Bigård) och hemmagjort jordnötssmör med ’crunch’ och ersatte ägg mot motsvarande Aqua Faba – alltså helt magiskt gott! Vi går här hemma och nallar ur frysen hela tiden. Så goda!

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar