I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på hokkaidopumpa i ugn!
Hokkaidopumpa i ugn är ljuvligt gott som tillbehör till proteinkällor såsom kött eller fisk! Det är också magiskt gott i en vegetarisk fetaostsallad, eller att ha ner i en pumpasoppa med grädde!
Man kan servera denna typ av pumpa precis som potatis. Konsistensen är väldigt lik sötpotatis och smaken också, med en fin, nötig smak.
Om man aldrig provat hokkaidopumpa, så gör gärna det! Då vill jag också slå ett slag för att man använder just ugnen, det är mitt favoritsätt att tillaga den! Det är så värt det, och jag är fullständigt förälskad i att göra detta receptet.
Man behöver inte ta bort skalet på en hokkaidopumpa innan bitarna går in i ugnen. Skalet är nämligen väldigt tunt, ätbart och gör rätten mer färgglad.
Allt med detta recept på hokkaidopumpa i ugn är superenkelt och går snabbt att göra, och jag hoppas att du gillar det! Följ gärna receptet nedan och testa själv!
Receptet – Så gör du:
Hokkaidopumpa i ugn
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 st skivad hokkaidopumpa
- ½ tsk salt
- ½ tsk malen peppar
- färsk eller torkad rosmarin
- 2 msk olivolja
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Tvätta och skär hokkaidopumpan på mitten.
- Gröp ur och ta bort det mjuka fruktköttet med fröna, och skär sedan pumpan i skivor.
- Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg pumpaskivorna på plåten i ett enda lager. Tillsätt salt, peppar, rosmarin och olivolja.
- Grädda hokkaidopumpan i mitten av ugnen i 50 minuter vid 200°C.
- Färdigt! Njut av din ugnsrostade hokkaidopumpa!