Hokkaidopumpa i ugn – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på hokkaidopumpa i ugn!

Hokkaidopumpa i ugn är ljuvligt gott som tillbehör till proteinkällor såsom kött eller fisk! Det är också magiskt gott i en vegetarisk fetaostsallad, eller att ha ner i en pumpasoppa med grädde!

Man kan servera hokkaidopumpa precis som potatis. Konsistensen är väldigt lik sötpotatis och smaken också, med en fin, nötig smak.

Om man aldrig provat denna typ av pumpa, gör det, och testa detta recept på hokkaidopumpa i ugn! Det är så värt det, jag är fullständigt förälskad i detta receptet.

Man behöver inte ta bort skalet på hokkaidopumpan, det är väldigt tunt, ätbart och gör rätten mer färgglad.

Allt med detta recept på hokkaidopumpa i ugn är superenkelt och går snabbt att göra, och jag hoppas att du gillar det!

Kort sagt så älskar jag detta recept på hokkaidopumpa i ugn och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på hokkaidopumpa i ugn enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (hokkaidopumpa i ugn till 4 personer)

  • 1 skivad hokkaidopumpa
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk malen peppar
  • färsk eller torkad rosmarin
  • 2 msk olivolja

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Tvätta och skär hokkaidopumpan på mitten.
  3. Gröp ur och ta bort det mjuka fruktköttet med fröna, och skär sedan pumpan i skivor.
  4. Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg pumpaskivorna på plåten i ett enda lager. Tillsätt salt, peppar, rosmarin och olivolja.
  5. Grädda hokkaidopumpan i mitten av ugnen i 50 minuter vid 200°C.
  6. Färdigt! Njut av din ugnsrostade hokkaidopumpa!
Hokkaidopumpa i ugn

Hokkaidopumpa i ugn

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på hokkaidopumpa i ugn! Hokkaidopumpa i ugn är ljuvligt gott som tillbehör till proteinkällor såsom kött eller fisk! Det är också magiskt gott i en vegetarisk fetaostsallad, eller att ha ner i en pumpasoppa med grädde!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 50 minuter
Total tid 1 t
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 st skivad hokkaidopumpa
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk malen peppar
  • färsk eller torkad rosmarin
  • 2 msk olivolja

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Tvätta och skär hokkaidopumpan på mitten.
  • Gröp ur och ta bort det mjuka fruktköttet med fröna, och skär sedan pumpan i skivor.
  • Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg pumpaskivorna på plåten i ett enda lager. Tillsätt salt, peppar, rosmarin och olivolja.
  • Grädda hokkaidopumpan i mitten av ugnen i 50 minuter vid 200°C.
  • Färdigt! Njut av din ugnsrostade hokkaidopumpa!
Keyword Hokkaidopumpa i ugn, Ugnsbakad hokkaidopumpa

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning