Högrev sous vide – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på högrev sous vide!

Högrev sous vide är otroligt smakrikt, mört och saftigt. Förvandla din högrev till en riktigt utsökt stek genom detta recept på högrev sous vide.

Sous vide-matlagning är det bästa sättet att tillaga en stek! Vid tillagning kött som högrev, så tillåter sous vide att jämnt tillaga dessa precis som du vill, allt från rare till well-done med den exakta temperatur du ställer in .

Sous vide-temperaturTillagning
54°CRare
58°CMedium-rare
63°CMedium
71°CWell-done

Sous vide betyder ”under vakuum” på franska. Det är en tillagningsteknik där maten vakuumförsluts i en påse och sedan tillagas under lång tid till en exakt temperatur i ett varmt vattenbad. Maten tillagas aldrig över den inställda temperaturen i ett sous vide-bad.

Kort sagt så älskar jag detta recept på högrev sous vide och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser

  • 2 kg till 2,5 kg benfri högrev
  • färska rosmarinkvistar
  • färsk timjan
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 3 msk olivolja
  • 1 äggvita

Instruktioner

  1. Ställ in din sous vide-maskin enligt dens anvisningar. Fyll sous vide-badet med vatten. För medium rare, ställ in temperaturen på 54°C. För medium-tillagad, ställ in på 58°C. Ställ in tiden på 18 timmar.
  2. Vänta tills vattnet når önskad temperatur.
  3. Tillsätt lite olivolja i en panna och ställ på medelhög värme. Strö salt och peppar över steken bryn på alla sidor. När högreven är gyllenbrun, överför du steken till din sous vide-påse. Tillsätt olivolja, rosmarin och timjankvistar i påsen, och avlägsna luften ur påsen.
  4. När sous vide-badet når önskad temperatur, tillsätt påsen till vattnet. Sänk långsamt ner påsen.
  5. Efter 18 timmar, ta ut steken ur påsen. Värm ugnen till 250°C.
  6. Vispa en äggvita till skum och pensla över högreven. Strö steken med finriven pepparrot, salt och peppar och lägg på en långpanna. Sätt in i mitten av ugnen på 250°C i 15 minuter. 
  7. Ta ut steken och låt den vila i 10 minuter. Skiva upp, strö över lite extra salt och servera, gärna med rostade grönsaker!
Högrev sous vide

Högrev sous vide

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på högrev sous vide! Högrev sous vide är otroligt smakrikt, mört och saftigt. Förvandla din högrev till en riktigt utsökt stek genom detta recept på högrev sous vide.
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 18 t
Total tid 18 t 20 minuter
Portioner 1 högrev

Ingredienser
  

  • 1 kg till 2,5 kg benfri högrev
  • färska rosmarinkvistar
  • färsk timjan
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 3 msk olivolja
  • 1 st äggvita

Instruktioner

  • Ställ in din sous vide-maskin enligt dens anvisningar. Fyll sous vide-badet med vatten. För medium rare, ställ in temperaturen på 54°C. För medium-tillagad, ställ in på 58°C. Ställ in tiden på 18 timmar.
  • Vänta tills vattnet når önskad temperatur.
  • Tillsätt lite olivolja i en panna och ställ på medelhög värme. Strö salt och peppar över steken bryn på alla sidor.
  • När högreven är gyllenbrun, överför du steken till din sous vide-påse. Tillsätt olivolja, rosmarin och timjankvistar i påsen, och avlägsna luften ur påsen.
  • När sous vide-badet når önskad temperatur, tillsätt påsen till vattnet. Sänk långsamt ner påsen.Efter 18 timmar, ta ut steken ur påsen. Värm ugnen till 250°C.
  • Vispa en äggvita till skum och pensla över högreven. Strö steken med finriven pepparrot, salt och peppar och lägg på en långpanna. Sätt in i mitten av ugnen på 250°C i 15 minuter.
  • Ta ut steken och låt den vila i 10 minuter. Skiva upp, strö över lite extra salt och servera, gärna med rostade grönsaker!
Keyword Högrev sous vide

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning