I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på högrev sous vide!
Högrev sous vide är otroligt smakrikt, mört och saftigt. Förvandla din högrev till en riktigt utsökt stek genom detta recept på högrev sous vide.
Sous vide-matlagning är det bästa sättet att tillaga en stek! Vid tillagning kött som högrev, så tillåter sous vide att jämnt tillaga dessa precis som du vill, allt från rare till well-done med den exakta temperatur du ställer in .
Sous vide-temperatur | Tillagning |
54°C | Rare |
58°C | Medium-rare |
63°C | Medium |
71°C | Well-done |
Sous vide betyder “under vakuum” på franska. Det är en tillagningsteknik där maten vakuumförsluts i en påse och sedan tillagas under lång tid till en exakt temperatur i ett varmt vattenbad. Maten tillagas aldrig över den inställda temperaturen i ett sous vide-bad.
Receptet – Så gör du:
Högrev sous vide
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 kg till 2,5 kg benfri högrev
- färska rosmarinkvistar
- färsk timjan
- salt
- nymalen svartpeppar
- 3 msk olivolja
- 1 st äggvita
Instruktioner
- Ställ in din sous vide-maskin enligt dens anvisningar. Fyll sous vide-badet med vatten. För medium rare, ställ in temperaturen på 54°C. För medium-tillagad, ställ in på 58°C. Ställ in tiden på 18 timmar.
- Vänta tills vattnet når önskad temperatur.
- Tillsätt lite olivolja i en panna och ställ på medelhög värme. Strö salt och peppar över steken bryn på alla sidor.
- När högreven är gyllenbrun, överför du steken till din sous vide-påse. Tillsätt olivolja, rosmarin och timjankvistar i påsen, och avlägsna luften ur påsen.
- När sous vide-badet når önskad temperatur, tillsätt påsen till vattnet. Sänk långsamt ner påsen.Efter 18 timmar, ta ut steken ur påsen. Värm ugnen till 250°C.
- Vispa en äggvita till skum och pensla över högreven. Strö steken med finriven pepparrot, salt och peppar och lägg på en långpanna. Sätt in i mitten av ugnen på 250°C i 15 minuter.
- Ta ut steken och låt den vila i 10 minuter. Skiva upp, strö över lite extra salt och servera, gärna med rostade grönsaker!
Tack för mkt bra recept. Supergott. Jag valde att köra de sista 15 min i Kamado 250°C , blev på så sätt rökigt och somrigt. Medan steken vilar, finns tid att vispa ihop en bea.