Hermanssons låda – Recept

I denna artikel ger jag ett riktigt bra recept på Hermanssons låda!

Hermanssons låda är en mättande och tröstande rätt som är perfekt till vilken dag som helst i veckan, och fungerar riktigt bra och gott till matlådor.

Detta är en god och lättlagad måltid, perfekt till dagar när man vill ha något mättande men enkelt. Perfekt till vardags och till söndagsrätt.

Hermanssons låda är en klassisk rätt med framförallt potatis, färs, lök, grädde, ost och kryddning. Ingredienserna är enkla och går bra ihop för att ge en rätt som går enkelt att göra och smakar riktigt bra.

Jag älskar Hermanssons låda och rekommenderar detta recept starkt! Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (6 portioner)

  • 1 kg potatis
  • 650 g nötfärs
  • 2 gula lökar
  • 800 g krossade tomater
  • 2 dl vitt vin
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 3 dl vispgrädde
  • 1,5 dl riven ost

Instruktioner

  1. Skala potatisen och skär den i tunna skivor. Låt stå i en bunke med kallt vatten tills vidare.
  2. Finhacka gul lök och bryn i smöret tills den fått färg, i antingen en stor stekpanna eller gryta.
  3. Tillsätt färsen till löken och bryt ned med exempelvis en spatel. Bryn tills att färsen fått färg överallt.
  4. Tillsätt krossade tomater, salt, nymalen svartpeppar och riven muskotnöt. Rör om.
  5. Tillsätt vitt vin och låt puttra på låg värme i ungefär 10 minuter. Sätt ugnen på 180°C.
  6. Smörj en ugnsform och fördela hälften av potatisen i botten av formen. Bred över med färsblandningen, och toppa med andra hälften av potatisen.
  7. Blanda vispgrädde med riven ost och häll över.
  8. Grädda det hela i mitten av ugnen på 180°C i 45 minuter, eller tills att potatisen fått fin färg.
  9. Servera och njut av din härliga Hermanssons låda!
Hermanssons låda

Hermanssons låda

I denna artikel ger jag ett riktigt bra recept på Hermanssons låda! Hermanssons låda är en mättande och tröstande rätt som är perfekt till vilken dag som helst i veckan, och fungerar riktigt bra och gott till matlådor.
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 40 minuter
Total tid 1 t
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

  • 1 kg potatis
  • 650 g nötfärs
  • 2 st gula lökar
  • 800 g krossade tomater
  • 2 dl vitt vin
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 3 dl vispgrädde
  • 1,5 dl riven ost

Instruktioner

  • Skala potatisen och skär den i tunna skivor. Låt stå i en bunke med kallt vatten tills vidare.
  • Finhacka gul lök och bryn i smöret tills den fått färg, i antingen en stor stekpanna eller gryta.
  • Tillsätt färsen till löken och bryt ned med exempelvis en spatel. Bryn tills att färsen fått färg överallt.
  • Tillsätt krossade tomater, salt, nymalen svartpeppar och riven muskotnöt. Rör om.
  • Tillsätt vitt vin och låt puttra på låg värme i ungefär 10 minuter. Sätt ugnen på 180°C.
  • Smörj en ugnsform och fördela hälften av potatisen i botten av formen. Bred över med färsblandningen, och toppa med andra hälften av potatisen.
  • Blanda vispgrädde med riven ost och häll över.
  • Grädda det hela i mitten av ugnen på 180°C i 45 minuter, eller tills att potatisen fått fin färg.
  • Servera och njut av din härliga Hermanssons låda!
Keyword Hermanssons låda

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning