Hel kyckling i airfryer – Recept

I denna artikel går jag igenom mitt favoritrecept på hel kyckling i airfryer.

Den bästa användningen av din fritös är att göra denna hela kyckling i airfryer (luftfritös). Köttet är saftigt och skalet extra knaprigt, du kommer att älska hur lätt det är!

Hel kyckling i airfryer

Det här receptet är superenkelt men jag har några knep som ser till att din kyckling inte torkar ut innan den är genomstekt.

Jag började med en kyckling som vägde ungefär 2 kilogram. Du kan använda en mindre kyckling men tillagningstiden blir kortare!

Jag kryddar det generöst med salt, peppar, vitlökspulver, paprika, torkad basilika, torkad oregano och torkad timjan.

När det är dags att lägga kycklingen i airfryer-korgen, gör det med bröstsidan nedåt. Efter att ha experimenterat upptäckte jag att om jag lämnade benen uppetill så var det svårt att få korgen att öppnas och kycklingbenen blev överkokta. Bröstsidan nedåt under de första 50 minuterna av tillagningstiden håller allt fint och saftigt.

Jag tillagade kycklingen vid 180 grader C i 50 minuter med bröstsidan nedåt, sedan vände jag den och gjorde 10 minuter till. Det är viktigt att se till att bröstets inre temperatur är 74 C celsius. Fortsätt tillaga tills temperaturen har nåtts.

Hel kyckling i airfryer

Jag säger dig nu, du kommer inte att tro hur läcker och saftig denna kyckling är.

Ingredienser (6 portioner)

  • 2 kg hel kyckling, inälvor borttagna
  • 2 msk olivolja, rapsolja eller avokadoolja
  • 1 msk salt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk paprikapulver (jag föredrar rökt paprika)
  • 1/2 tsk torkad basilika
  • 1/2 tsk torkad oregano
  • 1/2 tsk torkad timjan

Instruktioner

  1. Kombinera alla kryddor med oljan för att göra en pasta och fördela den över hela kycklingen.
  2. Spraya airfryer-korgen med matlagningsspray. Lägg kycklingen i korgen med bröstsidan nedåt och tillaga i 180 grader C i 50 minuter.
  3. Vänd efter 50 minuter kycklingen med bröstsidan upp och låt tillagas i ytterligare 10 minuter. Kontrollera att bröstköttet har en innertemperatur på 72-74 grader C. Skär och servera.
Hel kyckling i airfryer

Hel kyckling i airfryer

I denna artikel går jag igenom mitt favoritrecept på hel kyckling i airfryer.
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 1 t
Total tid 1 t 5 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

  • 2 kg hel kyckling, inälvor borttagna
  • 2 msk olivolja, rapsolja eller avokadoolja
  • 1 msk salt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk paprikapulver (jag föredrar rökt paprika)
  • ½ tsk torkad basilika
  • ½ tsk torkad oregano
  • ½ tsk torkad timjan

Instruktioner

  • Kombinera alla kryddor med oljan för att göra en pasta och fördela den över hela kycklingen.
  • Spraya airfryer-korgen med matlagningsspray. Lägg kycklingen i korgen med bröstsidan nedåt och tillaga i 180 grader C i 50 minuter.
  • Vänd efter 50 minuter kycklingen med bröstsidan upp och låt tillagas i ytterligare 10 minuter. Kontrollera att bröstköttet har en innertemperatur på 72-74 grader C. Skär och servera.
Keyword Hel kyckling i airfryer, Hel kyckling i luftfritös

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning