Hamburgerbröd LCHF – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på LCHF-hamburgerbröd.

I linje med LCHF-matfilosofin (även kallad keto) har detta hamburgerbröd ett lågt innehåll av kolhydrater, och högt innehåll av fett, relativt andra hamburgerbröd.

Dessa hamburgerbröd är fluffiga, mjuka och spröda på utsidan, men du kommer inte att tro att de är lågkolhydratsnåla vilket de är!

LCHF-hamburgerbröden är gjorda med 5 huvudingredienser! 2 gram nettokolhydrater per portion.

Framförallt under de varmare månaderna på året är en av mina favoritsaker att grilla med vänner. Det finns inget bättre än att grilla just hamburgare.

Det är något speciellt med en nygrillad hamburgare, toppad med ost, skivade tomater, allt mellan en mjuk och fluffig hamburgerbulle.

När en av mina vänner började med LCHF/keto, försökte vi tillsammans hitta en bra ersättning till vanligt hamburgerbröd. Först hittade vi tips om att man istället för hamburgerbröd skulle använda salladsblad till att hålla burgaren, men detta var vi inte särskilt taggade på.

Istället anpassade vi ett recept på LCHF-pizzadeg för att skapa ett fantastiskt LCHF-hamburgerbröd, vilket är det recept jag delar med mig av i denna artikel!

Detta recept kräver alltså bara fyra huvudingredienser och tar bara några minuter att förbereda. Smakar som vilket hamburgerbröd som helst.

Överblivna bullar ska förvaras i kylen, täckta. De håller sig bra i upp till 1 vecka.

Att frysa in : Dela bullarna på mitten och lägg dem i en plastpåse för att förvara dem i frysen i upp till 6 månader. 

För återuppvärmning, mikra i cirka 30 sekunder.

LCHF hamburgerbröd

Receptet - Så gör du:

Hamburgerbröd LCHF

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på LCHF-hamburgerbröd.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 6 bröd

Utrustning

  • visp

Ingredienser
 

  • 7,5 dl riven mozzarellaost
  • 60 g färskost
  • 4 dl mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 st ägg

Topping

  • 1 st ägg för pensling
  • 2 msk sesamfrön för topping

Instruktioner

  • Värm ugnen till 200 grader Celsius. Klä en stor bakplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
  • Tillsätt den rivna osten och färskosten i en mikrovågssäker skål. Mikra i 20 sekundersintervall tills osten mestadels smält. Ta ut ur mikron och vispa ihop tills det är blandat och slätt. Låt blandningen svalna något.
  • Häll över den varma ostblandningen i en matberedare eller en stor skål. Tillsätt de torra ingredienserna tillsammans med äggen till brödet och vispa tills en tjock deg återstår.
  • Pudra lätt en köksyta med mjöl. Lägg över degen på den och knåda den flera gånger med lätt blötade händer.
  • När degen är slät, dela den i 6 delar. Rulla degbitarna till bollar och lägg dem på den klädda plåten. Tryck ner på var och en till en tunnare burgarbulleform.
  • Pensla topparna med ett vispat ägg, innan du strör över sesamfröna.
  • Grädda bullarna i 14-17 minuter, eller tills de är gyllenbruna ovanpå. Ta ut ur ugnen och låt svalna i 5 minuter, innan du skär i hälften och serverar.
  • Njt!
Måltid Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord hamburgebröd keto, Hamburgerbröd LCHF, keto-hamburgerbröd, LCHF-hamburgerbröd

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar