I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på LCHF-hamburgerbröd.
I linje med LCHF-matfilosofin (även kallad keto) har detta hamburgerbröd ett lågt innehåll av kolhydrater, och högt innehåll av fett, relativt andra hamburgerbröd.
Dessa hamburgerbröd är fluffiga, mjuka och spröda på utsidan, men du kommer inte att tro att de är lågkolhydratsnåla vilket de är!
LCHF-hamburgerbröden är gjorda med 5 huvudingredienser! 2 gram nettokolhydrater per portion.
Framförallt under de varmare månaderna på året är en av mina favoritsaker att grilla med vänner. Det finns inget bättre än att grilla just hamburgare.
Det är något speciellt med en nygrillad hamburgare, toppad med ost, skivade tomater, allt mellan en mjuk och fluffig hamburgerbulle.
När en av mina vänner började med LCHF/keto, försökte vi tillsammans hitta en bra ersättning till vanligt hamburgerbröd. Först hittade vi tips om att man istället för hamburgerbröd skulle använda salladsblad till att hålla burgaren, men detta var vi inte särskilt taggade på.
Istället anpassade vi ett recept på LCHF-pizzadeg för att skapa ett fantastiskt LCHF-hamburgerbröd, vilket är det recept jag delar med mig av i denna artikel!
Detta recept kräver alltså bara fyra huvudingredienser och tar bara några minuter att förbereda. Smakar som vilket hamburgerbröd som helst.
Överblivna bullar ska förvaras i kylen, täckta. De håller sig bra i upp till 1 vecka.
Att frysa in : Dela bullarna på mitten och lägg dem i en plastpåse för att förvara dem i frysen i upp till 6 månader.
För återuppvärmning, mikra i cirka 30 sekunder.
Receptet - Så gör du:
Hamburgerbröd LCHF
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetUtrustning
Ingredienser
- 7,5 dl riven mozzarellaost
- 60 g färskost
- 4 dl mandelmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 st ägg
Topping
- 1 st ägg för pensling
- 2 msk sesamfrön för topping
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader Celsius. Klä en stor bakplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
- Tillsätt den rivna osten och färskosten i en mikrovågssäker skål. Mikra i 20 sekundersintervall tills osten mestadels smält. Ta ut ur mikron och vispa ihop tills det är blandat och slätt. Låt blandningen svalna något.
- Häll över den varma ostblandningen i en matberedare eller en stor skål. Tillsätt de torra ingredienserna tillsammans med äggen till brödet och vispa tills en tjock deg återstår.
- Pudra lätt en köksyta med mjöl. Lägg över degen på den och knåda den flera gånger med lätt blötade händer.
- När degen är slät, dela den i 6 delar. Rulla degbitarna till bollar och lägg dem på den klädda plåten. Tryck ner på var och en till en tunnare burgarbulleform.
- Pensla topparna med ett vispat ägg, innan du strör över sesamfröna.
- Grädda bullarna i 14-17 minuter, eller tills de är gyllenbruna ovanpå. Ta ut ur ugnen och låt svalna i 5 minuter, innan du skär i hälften och serverar.
- Njt!