Hallonmousse till tårta – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på hallonmousse till tårtfyllning!

Laga enkelt till denna lätta och härliga hallonmousse till din tårta, exempelvis till att ha som tårtfyllning.

Denna hallonmousse är ljuvlig och fräsh, samt lätt och smakrik. Jag skulle kunna äta upp allt med en sked, om det inte vore för att jag oftast använder den till tårtor, bland annat som fyllning.

Den rosa färgen och den fina konsistensen är en wow-faktor i alla som ser denna hallonmousse i en tårta. Krämigt och gott, du kommer att vilja göra det här receptet till att ha i tårtor om och om igen!

Denna hallonmousse imponerar och tar dina tårtor till en hög nivå. Den är även riktigt bra på att lyfta fram hallonens goda smak.

Du kan använda färska eller frysta hallon till denna hallonmousse. Om du använder fryst frukt, se till att tina upp hallonen och rinna av lite av den extra vätskan så att moussen inte blir för rinnig.

Jag har försökt hitta ett bra recept hallonmousse till tårta utan gelatin, men det blir inte riktigt bra, konsistensen blir för svag. Därför väljer jag att ha med det, det blir bra!

Jag har angett receptet för ungefär 1 rejält lager hallonmousse i en normalstor tårta. För mer eller mindre hallonmousse till tårta än så, multiplicera eller dividera bara receptets ingredienser, exempelvis dubbelt eller hälften!

Ingredienser (1 lager hallonmousse i tårta)

  • 400 g hallon (färska eller frysta)
  • 100 g socker
  • 4 gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Lägg hallonen och sockret i en kastrull på medelvärme i ca 5 minuter och rör om då och då.
  3. Sila för att ta bort hallonfröna. Tillsätt det väl avrunna blötlagda gelatinet i den (fortfarande varma) hallonblandningen och blanda väl.
  4. Vispa upp vispgrädden med elvisp. Tillsätt hallonblandningen. Rör om med en spatel för att blanda fint.
  5. Använd i din tårta och låt sedan stå i kyl i 3 timmar innan servering för bästa konsistens.
  6. Njut av din hallonmousse till tårta!
Hallonmousse till tårta

Hallonmousse till tårta

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på hallonmousse till tårtfyllning! Laga enkelt till denna lätta och härliga hallonmousse till din tårta, exempelvis till att ha som tårtfyllning.
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 7 minuter
Total tid 10 minuter
Portioner 1 lager

Ingredienser
  

  • 400 g hallon (färska eller frysta)
  • 100 g socker
  • 4 st gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde

Instruktioner

  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  • Lägg hallonen och sockret i en kastrull på medelvärme i ca 5 minuter och rör om då och då.
  • Sila för att ta bort hallonfröna. Tillsätt det väl avrunna blötlagda gelatinet i den (fortfarande varma) hallonblandningen och blanda väl.
  • Vispa upp vispgrädden med elvisp. Tillsätt hallonblandningen. Rör om med en spatel för att blanda fint.
  • Använd i din tårta och låt sedan stå i kyl i 3 timmar innan servering för bästa konsistens.
  • Njut av din hallonmousse till tårta!
Keyword Hallonmousse till tårta, Hallonmousse till tårtfyllning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning