I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på hallonkräm!
Det finns otroligt mycket recept att göra med hallon. En av mina favoriter är denna klassiker: hallonkräm. Ljuvlig att äta i ett glas eller skål med mjölk eller vaniljglass, och supersnabb att tillaga.
Varje sommar plockar jag hallon och gör detta receptet. Jag har testat och experimenterat och kommit fram till att detta är det godaste receptet på hallonkräm för mig!
Det blir ungefär 3-4 portioner. Ibland, när jag inte har haft färska hallon, har jag faktiskt också gjort detta receptet på frysta hallon, och det går faktiskt minst lika bra!
Spara gärna några hallon till att garnera med, det blir så trevligt när man sätter ett hallon överst på skålen eller glaset (man äter ju också med ögonen!).
Receptet – Så gör du:
Hallonkräm
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 500 g hallon
- 6 msk socker
- 3 dl vatten
- 5 tsk potatismjöl
- valfritt: gräddmjölk eller vaniljglass
Instruktioner
- Ta fram en kastrull och koka upp hallon och socker i den. Mosa samtidigt hallonen.
- Tillsätt vattnet och låt koka i 3-5 minuter.
- Blanda potatismjölet med 3 msk vatten i ett glas och rör om.
- Ta bort kastrullen från värmen, och blanda i potatismjölsblandningen under omrörningen.
- Sätt hallonkrämen på plattan på nytt och koka upp, när du ser första bubblan så ta bort från värmen.
- Låt svalna innan servering, serveras vanligtvis kall men kan också ätas varm.
- Tips: Servera gärna med gräddmjölk (4 delar mjölk, 1 del grädde), eller vaniljglass!