Hallonkräm – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på hallonkräm.

Det finns otroligt mycket recept att göra med hallon. En av mina favoriter är denna klassiker: hallonkräm. Ljuvlig att äta i ett glas eller skål med mjölk eller vaniljglass, och supersnabb att tillaga.

hallonkräm tillagas i kastrullen
Hallonkräm som tillagas i kastrullen!

Varje sommar plockar jag hallon och gör detta receptet. Jag har testat och experimenterat och kommit fram till att detta är det BÄSTA receptet på hallonkräm.

Det blir ungefär 3-4 portioner. Ibland, när jag inte har haft färska hallon, har jag faktiskt också gjort detta receptet på frysta hallon, och det går faktiskt minst lika bra!

Spara gärna några hallon till att garnera med, det blir så trevligt när man sätter ett hallon överst på skålen eller glaset (man äter ju också med ögonen!).

Ingredienser

  • 500 g hallon
  • 6 msk socker
  • 3 dl vatten
  • 5 tsk potatismjöl

Instruktioner

  1. Ta fram en kastrull och koka upp hallon och socker i den. Mosa samtidigt hallonen.
  2. Tillsätt vattnet och låt koka i 3-5 minuter.
  3. Blanda potatismjölet med 3 msk vatten i ett glas och rör om.
  4. Ta bort kastrullen från värmen, och blanda i potatismjölsblandningen under omrörningen.
  5. Sätt hallonkrämen på plattan på nytt och koka upp, när du ser första bubblan så ta bort från värmen.
  6. Låt svalna innan servering, serveras vanligtvis kall men kan också ätas varm.
  7. Tips: Servera gärna med gräddmjölk (4 delar mjölk, 1 del grädde), eller vaniljglass!
hallonkräm

Hallonkräm

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på hallonkräm. Det finns otroligt mycket recept att göra med hallon. En av mina favoriter är denna klassiker: hallonkräm. Ljuvlig att äta i ett glas eller skål med mjölk eller vaniljglass, och supersnabb att tillaga.
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 10 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 500 g hallon
  • 6 msk socker
  • 3 dl vatten
  • 5 tsk potatismjöl

Instruktioner

  • Ta fram en kastrull och koka upp hallon och socker i den. Mosa samtidigt hallonen.
  • Tillsätt vattnet och låt koka i 3-5 minuter.
  • Blanda potatismjölet med 3 msk vatten i ett glas och rör om.
  • Ta bort kastrullen från värmen, och blanda i potatismjölsblandningen under omrörningen.
  • Sätt hallonkrämen på plattan på nytt och koka upp, när du ser första bubblan så ta bort från värmen.
  • Låt svalna innan servering, serveras vanligtvis kall men kan också ätas varm.
  • Tips: Servera gärna med gräddmjölk (4 delar mjölk, 1 del grädde), eller vaniljglass!
Keyword Hallonkräm

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning