Hackebiff – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på hackebiff!

Hackebiff är en dansk klassiker som är otroligt saftig och god. Servera gärna med ugnsrostad potatis, kokt potatis, eller potatismos, och denna härliga skysås!

Hackebiff är snabbt och enkelt att göra och blir snabbt en favorit där hemma på matbordet. Det är riktigt god dansk husmanskost från vårt kära grannland. En enkel sås går att göra på skyn som blir kvar i pannan efter stekningen.

I Danmark gillar man att servera hackebiff (hakkebøf) med stekt lök, potatis och brunsås. Lingonsylt är också ett ljuvligt gott tillbehör till hackebiff.

Kort sagt så älskar jag detta recept på hackebiff och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på hackebiff enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (hackebiff till 4 personer)

  • 650 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 st gul lök
  • 3,5 msk grädde
  • 1 tsk stark senap
  • 1 nypa salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar

Brunsås

  • skyn som blir kvar i pannan
  • 4 dl vatten
  • köttbuljongtärning
  • 2 tsk soja
  • svartpeppar efter smak
  • vetemjöl

Instruktioner

  1. Om du vill ha potatis till, sätt vatten på kokning till potatis för 4 personer.
  2. Blanda blandfärs, finhackad lök, ägg, grädde, stark senap, salt och peppar i en bunke eller stor skål.
  3. Forma smeten med händerna till 8 stycken biffar och placera på en plan yta inför stekning.
  4. Värm upp en stekpanna med smör och stek biffarna i pannan så de blir genomstekta.
  5. Brunsås: Ta ut biffarna ur pannan och tillsätt brunsåsens ingredienser och rör om för att lossa faststekta bitar i pannan. Koka upp och red med någon matsked vetemjöl så det blir en fin konsistens på såsen.
  6. Färdigt! Njut av din hackebiff!
Hackebiff

Hackebiff

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på hackebiff! Hackebiff är en dansk klassiker som är otroligt saftig och god. Servera gärna med ugnsrostad potatis, kokt potatis, eller potatismos, och denna härliga skysås!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 20 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 650 g blandfärs
  • 1 st ägg
  • 1 st gul lök
  • 3,5 msk grädde
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 nypa salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar

Brunsås

  • skyn som blir kvar i pannan
  • 4 dl vatten
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 2 tsk soja
  • svartpeppar efter smak
  • vetemjöl

Instruktioner

  • Om du vill ha potatis till, sätt vatten på kokning till potatis för 4 personer.
  • Blanda blandfärs, finhackad lök, ägg, grädde, stark senap, salt och peppar i en bunke eller stor skål.
  • Forma smeten med händerna till 8 stycken biffar och placera på en plan yta inför stekning.
  • Värm upp en stekpanna med smör och stek biffarna i pannan så de blir genomstekta.
  • Brunsås: Ta ut biffarna ur pannan och tillsätt brunsåsens ingredienser och rör om för att lossa faststekta bitar i pannan. Koka upp och red med någon matsked vetemjöl så det blir en fin konsistens på såsen. 
  • Färdigt! Njut av din hackebiff!
Keyword Hackebiff

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning