I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på hackebiff!
Hackebiff är en dansk klassiker som är otroligt saftig och god. Servera gärna med ugnsrostad potatis, kokt potatis, eller potatismos, och denna härliga skysås!
Hackebiff är snabbt och enkelt att göra och blir snabbt en favorit där hemma på matbordet. Det är riktigt god dansk husmanskost från vårt kära grannland. En enkel sås går att göra på skyn som blir kvar i pannan efter stekningen.
I Danmark gillar man att servera hackebiff (hakkebøf) med stekt lök, potatis och brunsås. Lingonsylt är också ett ljuvligt gott tillbehör till hackebiff. Även ris fungerar riktigt bra till. Välj dina favoriter bland tillbehören och njut av dessa goda biffar!
Receptet – Så gör du:
Hackebiff
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 650 g blandfärs
- 1 st ägg
- 1 st gul lök
- 3,5 msk grädde
- 1 tsk dijonsenap
- 1 nypa salt
- 2 krm nymalen svartpeppar
Brunsås
- skyn som blir kvar i pannan
- 4 dl vatten
- 1 st köttbuljongtärning
- 2 tsk soja
- svartpeppar efter smak
- vetemjöl
Instruktioner
- Om du vill ha potatis till, sätt vatten på kokning till potatis för 4 personer.
- Blanda blandfärs, finhackad lök, ägg, grädde, stark senap, salt och peppar i en bunke eller stor skål.
- Forma smeten med händerna till 8 stycken biffar och placera på en plan yta inför stekning.
- Värm upp en stekpanna med smör och stek biffarna i pannan så de blir genomstekta.
- Brunsås: Ta ut biffarna ur pannan och tillsätt brunsåsens ingredienser och rör om för att lossa faststekta bitar i pannan. Koka upp och red med någon matsked vetemjöl så det blir en fin konsistens på såsen.
- Färdigt! Njut av din hackebiff!
Super gott!!!!
Bytande dock ut vattnet till såsen mot mjölk, blev helt perfekt 👍