Gurkmajonnäs – Recept

4.5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på gurkmajonnäs!

Gurkmajonnäs är en klassiker till hamburgare, korv med mos, grillat, biffar, och mycket mer. Gör den enkelt med några få ingredienser och ha den färdig inom loppet av några minuter med detta otroligt goda recept!

Gurkmajonnäs eller “gurkmajo” är en riktigt klassisk, god sås eller dressing som är snabb att göra, och ljuvligt god.

För min bästa gurkmajonnäs som jag delar med mig av idag kombinerar vi majonnäs, bostongurka, senap och några väl valda, men vanliga, kryddor.

Förvara eventuella rester i kylen i en skål övertäckt med plastfolie eller en lufttät burk. På detta vis håller den sig fräsch i flera dagar enligt min erfarenhet! Perfekt att plocka fram om man exempelvis vill ha ett färdigt tillbehör till en snabb vardagsmiddag!

Resultatet blir en ljuvlig gurkmajonnäs som utgör ett otroligt gott tillbehör till korv med mos, hamburgare, grillat, och kött överlag, men även vegetariskt och veganskt.

I receptet anges mängder till fyra personer. Det går dock väldigt enkelt att exempelvis dubbla eller halvera receptet om man vill ha mer eller mindre. Kort sagt så hoppas jag att ni tycker om detta recept lika mycket som jag gör, på denna tidlösa klassiker!

Gurkmajonnäs

Receptet – Så gör du:

Gurkmajonnäs

4.5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Gurkmajonnäs är en klassiker till hamburgare, korv med mos, grillat, biffar, och mycket mer. Gör den enkelt med några få ingredienser och ha den färdig inom loppet av några minuter med detta otroligt goda recept!
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 2 dl majonnäs
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk bostongurka
  • 1 tsk mild senap (exempel: amerikansk senap)
  • ½ tsk örtsalt
  • lite svartpeppar

Instruktioner

  • Blanda alla ingredienser i en skål och låt stå i kylen inför servering i cirka 30 minuter, då den är godast kyld.
  • Njut av din gurkmajonnäs!
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Gurkmajo, Gurkmajonnäs

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar