I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på guldmjölk!
Guldmjölk är ett snabbt, gott, vackert och hälsosamt recept med gurkmeja, mjölk, ingefära, svartpeppar och sötning. En hälsosam, skummig dryck som tar mindre än 10 minuter att göra, och som har många hälsofördelar!
Ett glas guldmjölk är en riktigt hälsosam dryck som är bra för kroppens försvar. Gurkmeja innehåller en aktiv ingrediens som är en naturlig antioxidant med andra antiinflammatoriska fördelar.
Experimentera gärna med receptet efter egen smak och preferens, exempelvis för att ha i lite mer av det ena, och mindre av det andra. För en mer krämig dryck kan man använda fullfet komjölk eller kokosmjölk.
Guldmjölk har sitt ursprung i Indien, och det är gurkmejan som ger den dess vackra färg. Otroligt mysigt, gott, snabbt, och nyttigt!
Jag älskar att ta ett härligt glas av denna goda dryck när jag än känner mig lite frusen eller kanske känner på väg att bli sjuk. Den både smakar och gör gott! Testa gärna receptet här nedanför!
Receptet – Så gör du:
Guldmjölk
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 5 dl osötad sojamjölk, eller anan valfri mjölk som mandelmjölk, havredryck m.m.
- 1 tsk gurkmejapulver
- ½ tsk mald kanel
- 1 tsk ingefärapulver
- 1 nypa mald svartpeppar
- 2 msk sirap, honung eller lönnsirap, använd ditt valfria sötningsmedel
Instruktioner
- Tillsätt ditt val av mjölk och alla kryddor i en liten kastrull. Låt sjuda på svag värme i cirka 5 minuter.
- Rör kontinuerligt tills det är varmt, tillsätt sötning efter smak.
- Ta guldmjölken från värmen och servera i glas eller koppar genast. Om du skulle använda färsk gurkmeja och/eller färsk ingefära, sila av mjölken innan du dricker den!
- Färdigt! Njut av din goda guldmjölk!