Gubbröra med potatis – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på gubbröra med potatis!

Gör denna ljuvligt goda gubbröra med potatis, snabbt och enkelt. Servera exempelvis på knäckebröd, eller varför inte ett tunnbröd?

Gubbröra är en klassiker och viss meningsskillnad råder kring om det ska vara potatis i eller inte. Jag älskar gubbröra med potatis och detta är det absolut bästa receptet på gubbröra med potatis enligt mig.

Gubbröra med potatis blir lite matigare och ännu lite mer mättande vilket gör att det blir en perfekt enklare lunch. Riktigt uppskattad till påsken blir denna gubbröra med!

Kort sagt så älskar jag detta recept på gubbröra med potatis och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på gubbröra med potatis enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (gubbröra med potatis, 4 portioner)

  • 4 kokta kalla potatisar
  • 4 hårdkokta ägg
  • 125 g ansjovis eller matjessill (avrunnen vikt)
  • ½ st rödlök
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl färsk gräslök, hackad
  • 1 dl färsk dill, hackad
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  1. Skala de hårdkokta äggen. Skala den kokta, kalla potatisen.
  2. Skär äggen i små tärningar, detsamma för potatis och ansjovisen/matjessillen. Finhacka rödlöken.
  3. Tillsätt allt som hackats till en skål, och tillsätt majonnäs och rör om för att blanda.
  4. Tillsätt hackad gräslök och dill, och smaka sedan av med salt och peppar (tänk gärna på att ju längre gubbröran står, desto mer salt smak kommer fisken att tillföra).
  5. Färdigt, garnera gärna med lite persilja! Servera gärna på ett knäckebröd.
Gubbröra med potatis

Gubbröra med potatis

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på gubbröra med potatis! Gör denna ljuvligt goda gubbröra med potatis, snabbt och enkelt. Servera exempelvis på knäckebröd, eller varför inte ett tunnbröd?
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 20 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 4 st kokta kalla potatisar
  • 4 st hårdkokta ägg
  • 125 g ansjovis eller matjessill (avrunnen vikt)
  • ½ st rödlök
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl färsk gräslök, hackad
  • 1 dl färsk dill, hackad
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Skala de hårdkokta äggen. Skala den kokta, kalla potatisen.
  • Skär äggen i små tärningar, detsamma för potatis och ansjovisen/matjessillen. Finhacka rödlöken.
  • Tillsätt allt som hackats till en skål, och tillsätt majonnäs och rör om för att blanda.
  • Tillsätt hackad gräslök och dill, och smaka sedan av med salt och peppar (tänk gärna på att ju längre gubbröran står, desto mer salt smak kommer fisken att tillföra).
  • Färdigt, garnera gärna med lite persilja! Servera gärna på ett knäckebröd.
Keyword Gubbröra med potatis

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning