I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på gubbröra med potatis!
Gör denna ljuvligt goda gubbröra med potatis, snabbt och enkelt. Servera exempelvis på knäckebröd, eller varför inte ett tunnbröd?
Gubbröra är en klassiker och viss meningsskillnad råder kring om det ska vara potatis i eller inte. Jag älskar gubbröra med potatis och detta är det absolut bästa receptet på gubbröra med potatis enligt mig.
Gubbröra med potatis blir lite matigare och ännu lite mer mättande vilket gör att det blir en perfekt enklare lunch. Riktigt uppskattad till påsken blir denna gubbröra med!
Jag älskar denna gubbröra både till vardags och festligheter, för den är så himla enkel att göra med enbart enkla ingredienser. Hoppas ni gillar den lika mycket som jag gör!
Receptet - Så gör du:
Gubbröra med potatis
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 4 st kokta kalla potatisar
- 4 st hårdkokta ägg
- 125 g ansjovis eller matjessill (avrunnen vikt)
- ½ st rödlök
- 1 dl majonnäs
- 1 dl färsk gräslök, hackad
- 1 dl färsk dill, hackad
- salt
- peppar
Instruktioner
- Skala de hårdkokta äggen. Skala den kokta, kalla potatisen.
- Skär äggen i små tärningar, detsamma för potatis och ansjovisen/matjessillen. Finhacka rödlöken.
- Tillsätt allt som hackats till en skål, och tillsätt majonnäs och rör om för att blanda.
- Tillsätt hackad gräslök och dill, och smaka sedan av med salt och peppar (tänk gärna på att ju längre gubbröran står, desto mer salt smak kommer fisken att tillföra).
- Färdigt, garnera gärna med lite persilja! Servera gärna på ett knäckebröd.