Gubbröra med potatis – Recept

4/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på gubbröra med potatis!

Gör denna ljuvligt goda gubbröra med potatis, snabbt och enkelt. Servera exempelvis på knäckebröd, eller varför inte ett tunnbröd?

Gubbröra är en klassiker och viss meningsskillnad råder kring om det ska vara potatis i eller inte. Jag älskar gubbröra med potatis och detta är det absolut bästa receptet på gubbröra med potatis enligt mig.

Gubbröra med potatis blir lite matigare och ännu lite mer mättande vilket gör att det blir en perfekt enklare lunch. Riktigt uppskattad till påsken blir denna gubbröra med!

Jag älskar denna gubbröra både till vardags och festligheter, för den är så himla enkel att göra med enbart enkla ingredienser. Hoppas ni gillar den lika mycket som jag gör!

Gubbröra med potatis

Receptet - Så gör du:

Gubbröra med potatis

4/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör denna ljuvligt goda gubbröra med potatis, snabbt och enkelt. Servera exempelvis på knäckebröd, eller varför inte ett tunnbröd?
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 4 st kokta kalla potatisar
  • 4 st hårdkokta ägg
  • 125 g ansjovis eller matjessill (avrunnen vikt)
  • ½ st rödlök
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl färsk gräslök, hackad
  • 1 dl färsk dill, hackad
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Skala de hårdkokta äggen. Skala den kokta, kalla potatisen.
  • Skär äggen i små tärningar, detsamma för potatis och ansjovisen/matjessillen. Finhacka rödlöken.
  • Tillsätt allt som hackats till en skål, och tillsätt majonnäs och rör om för att blanda.
  • Tillsätt hackad gräslök och dill, och smaka sedan av med salt och peppar (tänk gärna på att ju längre gubbröran står, desto mer salt smak kommer fisken att tillföra).
  • Färdigt, garnera gärna med lite persilja! Servera gärna på ett knäckebröd.
Måltid Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Gubbröra med potatis

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar