Grötbröd i långpanna med frön – Recept

I denna artikel ger vi vårt favoritrecept på grötbröd i långpanna, där vi inkluderar våra favoritfrön! I degen inkluderar vi en blandning på linfrön, solrosfrön, pumpafrön, och chiafrön, men du kan självklart välja vilka frön du vill ha i ditt grötbröd i långpanna!

Detta grötbröd i långpanna går snabbt att göra och både smakar och gör gott, med nyttigt innehåll. Det jag framförallt gillar med receptet är att man kan välja vilka frön man vill ha i sitt grötbröd.

Brödet kan med fördel serveras ihop med en soppa eller gryta, eller varför inte bara med ett lager smör medan brödet fortfarande är varmt?

Redskap

  • Blandskål
  • Ugnsform

Ingredienser

  • 110 gram havregryn
  • 1,5 dl fullkornsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk nymalen peppar
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl valfria frön (blanda fritt mellan exempelvis linfrön, solrosfrön, pumpafrön, chiafrön)
  • 4 matskedar extra virgin olivolja
  • frön till topping på brödet

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 200 grader Celsius.
  2. Lägg havregrynen i en blandskål, och blanda sedan i mjölet, bakpulvret, saltet och malen peppar.
  3. Tillsätt resterande ingredienser utom 2 matskedar olivolja och blanda ihop degen. Skrapa ner degen på skålens sidor och blanda igen.
  4. Tillsätt 2 msk olja till en ugnsform (cirka 22 cm) eller en gjutjärnspanna och ställ in i ugnen i 5 minuter. Ta ut ur ugnen och bred ut smeten i formen. Toppa med valfria frön.
  5. Ställ in i ugnen och grädda i 30 minuter tills toppen är fint gyllenbrun och en tandpetare är degfri när den sticks in i mitten på brödet. Avlägsna brödet från värmen och servera varmt, eller låt svalna på ett galler.
grötbröd i långpanna banner

Grötbröd i långpanna

I denna artikel ger vi vårt favoritrecept på grötbröd i långpanna, där vi inkluderar våra favoritfrön! I degen inkluderar vi en blandning på linfrön, solrosfrön, pumpafrön, och chiafrön, men du kan självklart välja vilka frön du vill ha i ditt grötbröd i långpanna!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 40 minuter

Utrustning

  • Blandskål
  • ugnsform

Ingredienser
  

  • 110 g havregryn
  • 1,5 dl fullkornsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk nymalen peppar
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl valfria frön (blanda fritt mellan exempelvis linfrön, solrosfrön, pumpafrön, chiafrön)
  • 4 msk matskedar extra virgin olivolja

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 200 grader Celsius.
  • Lägg havregrynen i en blandskål, och blanda sedan i mjölet, bakpulvret, saltet och malen peppar.
  • Tillsätt resterande ingredienser utom 2 matskedar olivolja och blanda ihop degen. Skrapa ner degen på skålens sidor och blanda igen.
  • Tillsätt 2 msk olja till en ugnsform (cirka 22 cm) eller en gjutjärnspanna och ställ in i ugnen i 5 minuter. Ta ut ur ugnen och bred ut smeten i formen.
  • Ställ in i ugnen och grädda i 30 minuter tills toppen är fint gyllenbrun och en tandpetare är degfri när den sticks in i mitten på brödet. Avlägsna brödet från värmen och servera varmt, eller låt svalna på ett galler.
Keyword grötbröd i långpanna

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning