Grönkålspaj med bacon – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på grönkålspaj med bacon.

Det här receptet på grönkåls- och baconpaj är ett utsökt sätt att kombinera grönkål och bacon. Hacka grönkålen fint så smälter den in i fyllningen.

Denna paj är en familjefavorit. Den enkla pajen är en njutning som vi alla är glada över att äta. Med en krispig skorpa och en sipprande fyllning kommer denna bacon & grönkålspaj att tillfredsställa även de mest hängivna pajälskarna.

Luta dig tillbaka, slappna av och njut av denna paj, fylld av nyttig grönkål och härligt krispigt saftigt bacon.

Ingredienser (10 portioner)

  • 250 g smördeg, upptinad
  • 300 g grönkål
  • 250 g bacon, hackad
  • 150 g valfri riven ost (cheddar, getost, eller fetaost)
  • 4 st ägg
  • 4 dl matgrädde (10%)
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk mald peppar
  • 1 dl rödlök

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225°C.
  2. Klä in en lämplig pajform (ca 25 cm i diameter) av keramik eller metall med smördeg (kavla eller sträck ut degen försiktigt till rätt storlek). Trimma kanterna.
  3. Gör prickar på botten och på sidorna av skorpan överallt med en gaffel. Lägg på en plåt och grädda i 10 minuter eller tills degen är lätt gyllene. Ta bort från ugnen. Om den har tappat formen, använd en gaffel för att platta ut degen och tryck tillbaka den på plats. Sänk ugnen till 200°F.
  4. Vispa ägg med grädde tills det blir enhetligt och krydda med salt, peppar.
  5. Lägg bacon i en stekpanna på medelhög värme och fräs i 4 minuter eller tills fettet har smält och baconet börjar bli knaprigt. Häll av allt utom 2 msk fett. Tillsätt lök och fräs i 3 minuter eller tills löken är lätt brynt. Tillsätt den finhackade grönkålen och fräs i 2 minuter. Avlägsna från värme.
  6. Tillsätt alla ingredienser till det förberedda pajskalet och bred ut i ett jämnt lager. Häll äggblandningen över och använd en gaffel för att röra lätt, se till att vätskan är väl fördelad. Toppa med den rivna osten
  7. Grädda i ugnen i 25 minuter eller tills fyllningen stelnat. Låt stå i 10 minuter för att stelna innan servering.
Grönkålspaj med bacon

Grönkålspaj med bacon

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på grönkålspaj med bacon.
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 40 minuter
Portioner 10 portioner

Ingredienser
  

  • 250 g smördeg, upptinad
  • 300 g grönkål
  • 250 g bacon, hackad
  • 150 g valfri riven ost (cheddar, getost, eller fetaost)
  • 4 st ägg
  • 4 dl matgrädde (10%)
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk mald peppar
  • 1 dl rödlök

Instruktioner

  • Värm ugnen till 225°C.
  • Klä in en lämplig pajform (ca 25 cm i diameter) av keramik eller metall med smördeg (kavla eller sträck ut degen försiktigt till rätt storlek). Trimma kanterna.
  • Gör prickar på botten och på sidorna av skorpan överallt med en gaffel. Lägg på en plåt och grädda i 10 minuter eller tills degen är lätt gyllene. Ta bort från ugnen. Om den har tappat formen, använd en gaffel för att platta ut degen och tryck tillbaka den på plats. Sänk ugnen till 200°C.
  • Vispa ägg med grädde tills det blir enhetligt och krydda med salt, peppar.
  • Lägg bacon i en stekpanna på medelhög värme och fräs i 4 minuter eller tills fettet har smält och baconet börjar bli knaprigt. Häll av allt utom 2 msk fett. Tillsätt lök och fräs i 3 minuter eller tills löken är lätt brynt. Tillsätt den finhackade grönkålen och fräs i 2 minuter. Avlägsna från värme.
  • Tillsätt alla ingredienser till det förberedda pajskalet och bred ut i ett jämnt lager. Häll äggblandningen över och använd en gaffel för att röra lätt, se till att vätskan är väl fördelad. Toppa med den rivna osten
  • Grädda i ugnen i 25 minuter eller tills fyllningen stelnat. Låt stå i 10 minuter för att stelna innan servering.
Keyword Grönkålspaj med bacon

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning