Grekisk pyttipanna med kyckling – Recept

Grekisk pyttipanna med kyckling är en av mina enkla favoriter i köket, och i denna artikel ger jag mitt favoritrecept på rätten. Detta recept går snabbt att göra och är mycket enkelt, det kräver helt enkelt inte mycket kraft att göra detta recept, utan skär upp grönsakerna och den goda fetaosten, sätt in i ugnen, och så är rätten i princip klar!

Jag gillar att servera denna grekiska pyttipanna med tzatziki, men det är inte ett krav!
Jag gillar att servera denna grekiska pyttipanna med tzatziki, men det är inte ett krav!

Det här är en supergod standardrätt hemma hos oss som vi ofta äter. Det är både gott och enkelt och ger en bra mix av både potatis, andra grönsaker och kyckling. Receptet har en riktigt härlig Medelhavskänsla.

Personligen tycker jag att detta är en maträtt som är minst lika god att värma upp dagen efter jämfört med när man äter den nylagad.

Ingredienser kan variera utefter vad du har hemma, men grunden i min grekiska pyttipanna med kyckling är kyckling, potatis, paprika (röd och grön), zucchini, tomat, rödlök och fetaost. Till detta gör jag en yoghurtbaserad ört- och vitlökssås.

Maträtten är perfekt om man ska bjuda många på den.

Redskap

  • ugnsplåt med bakplåtspapper

Ingredienser (6 portioner)

Rätten

  • 600-800 g kyckling
  • 6 st potatisar
  • 150 g fetaost
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika (eller gul paprika)
  • 1 zucchini
  • 1 rödlök
  • 5 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • oregano efter smak

Såsen

  • 2 dl gräddfil eller creme fraiche
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salladskrydda

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader och förbered en ugnsplåt med bakplåtspapper
  2. Skala och skiva upp potatisen (ca 0,5 cm tjocka skivor eller 1 cm stora klyftor). Sprid ut på plåten och tillsätt olivolja, salt och oregano efter smak.
  3. Låt stå i ugnen i 20 minuter
  4. Skär under tiden upp grönsakerna och kycklingen, och marinera kycklingen om så önskas.
  5. När potatisen stått sina 20 minuter, ha ut plåten och lägg på paprika, lök, zucchini, och kyckling i den ordningen. Toppa med grovt smulad feta (här kan man ha på lite mer än vad som anges i receptet om man gillar det).
  6. Ställ in i ugnen i cirka 30 minuter, eller tills att kycklingen är färdiglagad.
  7. Servera med fördel tillsammans med vår vita sås för en smakrik måltid!
grekisk pyttipanna med kyckling

Grekisk pyttipanna med kyckling

Grekisk pyttipanna med kyckling är en av mina enkla favoriter i köket, och i denna artikel ger jag mitt favoritrecept på rätten. Detta recept går snabbt att göra och är mycket enkelt, det kräver helt enkelt inte mycket kraft att göra detta recept, utan skär upp grönsakerna och den goda fetaosten, sätt in i ugnen, och så är rätten i princip klar!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 50 minuter
Total tid 1 t
Portioner 6 portioner

Utrustning

  • ugnsplåt med bakplåtspapper

Ingredienser
  

Pyttipannan

  • 600-800 g kyckling
  • 6 st potatisar
  • 150 g fetaost
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika eller gul
  • 1 zucchini
  • 1 rödlök
  • 5 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • oregano efter smak

Såsen

  • 2 dl gräddfil eller creme fraiche
  • 1-2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk salladskrydda

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader och förbered en ugnsplåt med bakplåtspapper
  • Skala och skiva upp potatisen (ca 0,5 cm tjocka skivor eller 1 cm stora klyftor). Sprid ut på plåten och tillsätt olivolja, salt och oregano efter smak.
  • Låt stå i ugnen i 20 minuter 
  • Skär under tiden upp grönsakerna och kycklingen, och marinera kycklingen om så önskas.
  • När potatisen stått sina 20 minuter, ha ut plåten och lägg på paprika, lök, zucchini, och kyckling i den ordningen. Toppa med grovt smulad feta (här kan man ha på lite mer än vad som anges i receptet om man gillar det).
  • Ställ in i ugnen i cirka 30 minuter, eller tills att kycklingen är färdiglagad.
  • Servera med fördel tillsammans med vår vita sås för en smakrik måltid!
Keyword grekisk pyttipanna, grekisk pyttipanna med kyckling

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning