Grekisk pyttipanna med kyckling – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

Grekisk pyttipanna med kyckling är en av mina enkla favoriter i köket, och i denna artikel ger jag mitt favoritrecept på rätten. Detta recept går snabbt att göra och är mycket enkelt, det kräver helt enkelt inte mycket kraft att göra detta recept, utan skär upp grönsakerna och den goda fetaosten, sätt in i ugnen, och så är rätten i princip klar!

Jag gillar att servera denna grekiska pyttipanna med tzatziki, men det är inte ett krav!
Jag gillar att servera denna grekiska pyttipanna med tzatziki, men det är inte ett krav!

Det här är en supergod standardrätt hemma hos oss som vi ofta äter. Det är både gott och enkelt och ger en bra mix av både potatis, andra grönsaker och kyckling. Receptet har en riktigt härlig Medelhavskänsla.

Personligen tycker jag att detta är en maträtt som är minst lika god att värma upp dagen efter jämfört med när man äter den nylagad.

Ingredienser kan variera utefter vad du har hemma, men grunden i min grekiska pyttipanna med kyckling är kyckling, potatis, paprika (röd och grön), zucchini, tomat, rödlök och fetaost. Till detta gör jag en yoghurtbaserad ört- och vitlökssås.

Maträtten är perfekt om man ska bjuda många på den!

grekisk pyttipanna med kyckling

Receptet – Så gör du:

Grekisk pyttipanna med kyckling

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Grekisk pyttipanna med kyckling är en av mina enkla favoriter i köket, och i denna artikel ger jag mitt favoritrecept på rätten. Detta recept går snabbt att göra och är mycket enkelt, det kräver helt enkelt inte mycket kraft att göra detta recept, utan skär upp grönsakerna och den goda fetaosten, sätt in i ugnen, och så är rätten i princip klar!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 50 minuter
Totalt 1 timme
Portioner 6 portioner

Utrustning

  • ugnsplåt med bakplåtspapper

Ingredienser
 

Pyttipannan

  • 600 g till 800 g kyckling
  • 6 st potatisar
  • 150 g fetaost
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika eller gul
  • 1 zucchini
  • 1 rödlök
  • 5 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • oregano efter smak

Såsen

  • 2 dl gräddfil eller creme fraiche
  • 1-2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk salladskrydda

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader och förbered en ugnsplåt med bakplåtspapper
  • Skala och skiva upp potatisen (ca 0,5 cm tjocka skivor eller 1 cm stora klyftor). Sprid ut på plåten och tillsätt olivolja, salt och oregano efter smak.
  • Låt stå i ugnen i 20 minuter 
  • Skär under tiden upp grönsakerna och kycklingen, och marinera kycklingen om så önskas.
  • När potatisen stått sina 20 minuter, ha ut plåten och lägg på paprika, lök, zucchini, och kyckling i den ordningen. Toppa med grovt smulad feta (här kan man ha på lite mer än vad som anges i receptet om man gillar det).
  • Ställ in i ugnen i cirka 30 minuter, eller tills att kycklingen är färdiglagad.
  • Servera med fördel tillsammans med vår vita sås för en smakrik måltid!
Måltid Huvudrätt
Kök Grekiskt
Nyckelord grekisk pyttipanna, grekisk pyttipanna med kyckling

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar